Coronavirus: Guvernatoarea statului Michigan avertizează asupra ''vidului de leadership'' de la Casa Albă

  • 16 Noiembrie 2020 19:01
Coronavirus: Guvernatoarea statului Michigan avertizează asupra ''vidului de leadership'' de la Casa Albă

Guvernatoarea statului Michigan, democrata Gretchen Whitmer, a avertizat luni că există o criză de leadership la Casa Albă, în contextul în care situația epidemică legată de COVID-19 s-a agravat în SUA, notează DPA, preluat de AGERPRES.

''Suntem în mijlocul celor mai rele săptămâni ale acestei pandemii'', a spus Whitmer, care a fost criticată frecvent de administrația Trump. Ea a subliniat că depinde de fiecare stat din componența SUA să gestioneze pandemia, dată fiind lipsa de interes din partea Washingtonului.

''Cu vidul de leadership în Washington DC, le revine guvernatorilor statelor'' să facă ce pot pentru a salva vieți, a declarat politiciana democrată pentru postul de televiziune MSNBC.

Casa Albă pare să fi făcut un pas în spate în privința combaterii eficiente a răspândirii noului coronavirus. În numai șase zile, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în SUA a crescut de la 10 milioane la 11 milioane.

Donald Trump le-a cerut în acest an oamenilor să ''elibereze'' statul Michigan după ce Whitmer a impus restricții pentru a limita răspândirea coronavirusului. Șase persoane au fost arestate pentru conspirație pentru răpirea guvernatoarei democrate.

Scott Atlas, un consilier al președintelui american Trump pentru COVID-19, le-a cerut conaționalilor să se revolte împotriva restricțiilor.

''Singura modalitate de a opri asta este dacă oamenii se revoltă. Ai ceea ce accepți'', a scris el pe Twitter, criticând noile restricții impuse de Whitmer, printre care mutarea în online a activității numeroaselor școli. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău