Coronavirus: Grecia se confruntă cu creșterea numărului de infectări

  • 09 Iunie 2020 08:35
Coronavirus: Grecia se confruntă cu creșterea numărului de infectări

Autoritățile elene și-au exprimat luni îngrijorarea după creșterea numărului de noi cazuri de COVID-19 în țară, în perspectiva deschiderii sezonului turistic peste o săptămână, notează AFP, preluat de Agerpres.

"Oricine crede că am scăpat de coronavirus greșește", a avertizat ministrul protecției cetățeanului, Nikos Hardalias.

"Trebuie să fim vigilenți și să respectăm măsurile pentru a împiedica răspândirea virusului", a declarat el presei.

Ministrul a anunțat luni 97 de cazuri noi de COVID-19 și doi morți de joi până luni.

Aproape o treime din cele 97 de cazuri sunt persoane venite din străinătate, potrivit unui comunicat ministerial.

Cu începere de la 15 iunie, principalele două aeroporturi ale țării, Atena și Salonic (nord), vor fi autorizate să primească vizitatori din circa 30 de țări, în majoritate din Uniunea Europeană, principalii clienți ai țării, marcând deschiderea sezonului turistic.

Deschiderea aeroporturilor regionale este prevăzută pentru 1 iulie.

Numărul total al deceselor cauzate de COVID-19 de la începutul pandemiei în țară, la sfârșitul lui februarie, se ridică la 182, iar numărul cazurilor la 3.049, potrivit ministerului.

Printre cele 97 de noi cazuri înregistrate figurează 29 de persoane testate pozitiv în departamentul Xanthi din nord-estul țării, o regiune lovită deja de coronavirus în aprilie.

Ministerul a anunțat reluarea publicării bilanțului cotidian privind situația COVID-19 în țară, suspendată săptămâna trecută după ce au fost mai puțin de cinci cazuri zilnic.

Grecia a ridicat treptat măsurile de izolare de la 4 mai, după șase săptămâni de restricții stricte de circulație pasibile de amenzi grele.

De două săptămâni barurile și cafenele s-au redeschis în țară, dar măsurile de distanțare socială sunt puțin respectate.

La sfârșitul săptămânii trecute, autoritățile au fost nevoite să închidă pentru două luni un bar de pe insula cosmopolită Mykonos, din Arhipelagul Cicladelor, unde măsurile de distanțare socială nu au fost respectate, aplicând o amendă de 20.000 de euro proprietarului.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău