Coronavirus: Grecia închide școlile primare în contextul răspândirii infectărilor

  • 14 Noiembrie 2020 15:06
Coronavirus: Grecia închide școlile primare în contextul răspândirii infectărilor

Grecia a anunțat sâmbătă închiderea școlilor primare, precum și a grădinițelor și creșelor, până la sfârșitul lunii din cauza înmulțirii cazurilor de coronavirus, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Guvernul grec a decis să suspende funcționarea școlilor până la 30 noiembrie", a declarat ministrul Sănătății, Vassilis Kikilias, spunând că măsura a fost luată pentru a limita deplasările părinților, profesorilor și bunicilor și pentru a obține, "împreună cu alte măsuri", reducerea numărului de cazuri.

"Am vrut să evităm închiderea școlilor primare. Este un mesaj care arată gravitatea situației", a adăugat el.

Colegiile și liceele sunt deja închise și toate cursurile sunt ținute la distanță de luni.

De la sfârșitul lunii octombrie, numărul deceselor zilnice a crescut de patru ori în Grecia, în unele zile fiind înregistrate 50 de morți, în timpul ce numărul infectărilor s-a dublat, ajungând la circa 3.000 de cazuri pe zi.

Din cele 1.143 de paturi de la unitățile de terapie intensivă disponibile în țară, vineri erau ocupate 830.

"Săptămânile viitoare vor fi extrem de critice", a declarat joi premierul grec Kyriakos Mitsotakis în fața deputaților, în timpul unei dezbateri tensionate despre pandemie.

La 7 noiembrie au fost introduse măsuri de izolare, programate să dureze până la 30 noiembrie, chiar dacă experții nu exclud o prelungire a lor, în contextul în care țara pare depășită de pandemie, după ce a fost mai degrabă ferită în primăvară.

Începând de vineri seară, a fost impusă o interdicție de ieșire din casă între orele 21.00 și 05.00.

Țară cu 10,9 milioane de locuitori, Grecia a înregistrat 997 de decese și 69.675 de contaminări de la începutul pandemiei la sfârșitul lui februarie, majoritatea dintre ele fiind semnalate în cursul ultimelor patru luni.

Regiunea cea mai afectată este orașul Salonic, al doilea din Grecia, situat în nord, unde 32% dintre locuitori au fost testați pozitiv.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău