Coronavirus: Grecia a plasat în carantină a doua tabără de migranți

  • 05 Aprilie 2020 10:45
Coronavirus: Grecia a plasat în carantină a doua tabără de migranți

Grecia a plasat în carantină a doua tabără de migranți săptămâna aceasta după ce un bărbat de 53 de ani a fost testat pozitiv pentru coronavirus, a declarat duminică Ministerul Migrației, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Un bărbat afgan, care a fost găsit infectat, trăiește împreună cu familia sa în tabăra Malakasa împreună cu alte sute de migranți și solicitanți de azil. El a fost transferat la un spital din Atena.

Persoanele cu care acesta a intrat în contact vor continua să fie testate pe măsură ce agenția de sănătate publică încearcă să urmărească traseul virusului.

Joi, autoritățile au pus în carantină tabăra de migranți Ritsona din centrul Greciei după ce 20 de solicitanți de azil au fost testați pozitiv pentru coronavirus. A fost primul astfel de centru din Grecia afectat de virus de la izbucnirea crizei.

Tabăra din Malakasa, situată la 40 de kilometri nord-est de Atena, va fi pusă în carantină timp de două săptămâni, a declarat ministerul, adăugând că forțele de poliție care păzeau centrul vor fi întărite.

Un nou centru de tip închis a început să funcționeze luna trecută pentru migranții care au ajuns în Grecia după 1 martie, a declarat ministerul.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău