Coronavirus: Gorilele de la grădina zoologică din San Diego s-au vindecat de COVID-19

  • 15 Februarie 2021 16:13
Coronavirus: Gorilele de la grădina zoologică din San Diego s-au vindecat de COVID-19

Gorilele de la San Diego Zoo Safari Park s-au vindecat după ce au fost infectate cu noul coronavirus și sunt pregătite să primească din nou vizitatori, au anunțat weekendul trecut reprezentanții acestei grădini zoologice americane, citați de DPA, preluat de Agerpres.

Cele opt animale nu au mai putut fi văzute de vizitatori după ce au contractat virusul SARS-CoV-2 în ianuarie. În perioada de carantină, ele au fost îngrijite de experți în medicină umană și veterinară.

"Suntem recunoscători pentru numeroasele mesaje primite în care oamenii își exprimau îngrijorările și sprijinul față de noi, în perioada în care gorilele noastre s-au vindecat", a declarat Lisa Peterson, director executiv la San Diego Safari Park.

Gorilele au fost cel mai probabil expuse la noul coronavirus de un îngrijitor care a contractat maladia COVID-19 în luna ianuarie. Deși angajații grădinii zoologice au respectat măsurile de biosecuritate recomandate, unii dintre ei au fost testați pozitiv cu noul coronavirus pe 11 ianuarie.

La scurt timp după aceea, mai multe gorile au început să tușească și să prezinte episoade de letargie. Angajații acestui parc safari au prelevat și au testat mostre din fecalele animalelor și au obținut rezultate pozitive ce arătau infectarea cu varianta californiană a virusului SARS-CoV-2, o tulpină foarte contagioasă și asociată cu apariția mai multor cazuri la San Diego și în alte zone ale statului american California.

Animalele s-au vindecat și au fost monitorizate în perioada de convalescență de medici veterinari pentru ținerea sub observație a unor simptome precum tuse, nas înfundat, scurgeri nazale și letargie.

Potrivit reprezentanților grădinii zoologice americane, informațiile obținute în urma îngrijirilor medicale acordate acestor gorile în ultimele săptămâni ar putea să îi ajute pe oamenii de știință să înțeleagă mai bine evoluția virusului și efectele acestuia asupra primatelor mari. Aceleași informații medicale ar putea contribui la gestionarea mai bună a transmiterii bolilor zoonotice și a protocoalelor de biosecuritate pentru animalele care trăiesc în grădini zoologice și în sălbăticie.

Gorilele vindecate de COVID-19 pot fi de acum înainte vizitate la Safari Park din San Diego în fiecare zi, între orele locale 09:00 și 17:00. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău