Coronavirus: Germania va acorda îngrijiri medicale unor bolnavi din Italia

  • 24 Martie 2020 08:42
Coronavirus: Germania va acorda îngrijiri medicale unor bolnavi din Italia

Șase persoane infectate cu noul coronavirus în Italia vor fi internați în spitale germane, a anunțat luni ministrul-președinte al landului Saxonia, Michael Kretschmer (CDU), în contextul în care Germania a luat deja în îngrijire medicală bolnavi din Franța, notează AFP, preluat de Agerpres.

"Cred că este un semn foarte, foarte important că noi îi sprijinim și, de asemenea, îi ajutăm pe ceilalți atunci când putem face asta", a declarat Michael Kretschmer în curusl unei conferințe de presă.

Cei șase pacienți a căror stare nu a fost precizată vor fi transportați cu avionul spre spitale din Dresda și Leipzig, cele mai mari orașe ale acestui land situat în fosta RDG.

Michael Kretschmer a precizat că a răspuns la o solicitare a guvernului italian.

"Am discutat cu mai mulți medici și ne-au spus că au capacitatea" de a acorda îngrijire acestor pacienți, în timp ce numărul morților din Italia a depășit pragul de 6.000.

Liderul conservator nu a precizat când vor ajunge acești bolnavi în Germania.

Potrivit agenției germane de știri dpa care nu-și citează sursele, opt pacienți italieni vor fi internați în spitale din Germania.

La sfârșitul săptămânii trecute, alte trei landuri germane, din vecinătatea frontierei franceze, au anunțat că au luat în îngrijire medicală bolnavi infectați din Franța, în special din regiunea Grand Est, puternic afectată de pandemie.

În Germania, potrivit institutului de supraveghere sanitară RKI, circa 22.700 de persoane au contactat virusul care a făcut 86 de morți.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău