Coronavirus/Germania: Târgul de Crăciun din Nurnberg, cunoscut pe plan mondial, anulat anul acesta

  • 26 Octombrie 2020 19:45
Coronavirus/Germania: Târgul de Crăciun din Nurnberg, cunoscut pe plan mondial, anulat anul acesta

Târgul de Crăciun din Nurnberg, eveniment cunoscut pe plan mondial care atrage în fiecare an două milioane de vizitatori, nu va fi organizat anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus, a anunțat luni primarul acestui oraș german, informează AFP, preluat de Agerpres.

Pentru ''protejarea cetățenilor, am ajuns la concluzia că târgul de Crăciun nu poate avea loc anul acesta'', a declarat Marcus Konig, citat într-un comunicat, după ce și alte orașe din Germania, precum Frankfurt și Erfurt au luat deja decizii similare.

Alături de cel din Strasbourg, Franța, târgul de Crăciun din Nurnberg este unul dintre cele mai celebre din lume și, cu o istorie de 400 de ani, unul dintre cele mai vechi.

Tarabele din lemn din interiorul târgului atrag atât turiștii germani, cât și pe cei străini, în special asiatici, ispitiți de vinul fiert cu condimente, precum și de o altă specialitate locală celebră, turta dulce. Începe în mod tradițional în vinerea de dinaintea primei duminici din postul Crăciunului și durează până pe 24 decembrie.

Anul acesta, ''Christkindlesmarkt'' (''piața micului Isus'', în germană) ar fi trebuit să-și deschidă porțile pe 27 noiembrie, dar, ''cu inima grea'', municipalitatea a decis în cele din urmă să anuleze evenimetul.

Târgurile de Crăciun sunt o tradiție populară foarte bine ancorată în Germania, iar revenirea în forță a coronavirusului în aceste ultime săptămâni a determinat autoritățile să ia măsuri drastice precum închiderea pe aproape tot teritoriul țării a restaurantelor și barurilor la ora locală 23:00 (22:00 GMT).

După ce a acționat exemplar în perioada primului val al pandemiei începând din luna martie, Germania se confruntă în prezent cu niveluri fără precedent de noi infectări zilnice, sâmbătă fiind înregistrate aproape 15.000 de cazuri.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău