Coronavirus: Germania și Austria vor ajuta Portugalia, copleșită de un nou val de epidemie

  • 31 Ianuarie 2021 15:56
Coronavirus: Germania și Austria vor ajuta Portugalia, copleșită de un nou val de epidemie

Armata germană va trimite personal și echipamente medicale în Portugalia, unde locurile la secțiile de terapie intensivă din spitale sunt aproape de a se epuiza din cauza noului val de infectări cu coronavirus, a indicat duminică Ministerul Apărării de la Berlin, transmit Reuters și dpa, preluat de Agerpres.

Portugalia, care a anunțat sâmbătă că mai avea disponibile pe teritoriul său continental doar șapte din cele 850 de paturi de la ATI pentru cazurile de COVID-19, a cerut ajutorul guvernului german.

'Vom sprijini Portugalia cu personal medical și echipamente', a declarat un purtător de cuvânt al ministerului german pentru Reuters, menționând că detaliile operațiunii vor fi anunțate la începutul săptămânii viitoare.

Publicația germană Der Spiegel a scris că armata are în plan să trimită 27 de medici și paramedici, care ar urma să rămână în Portugalia timp de trei săptămâni, precum și ventilatoare staționare și mobile și paturi de campanie pentru pacienți.

Potrivit Der Spiegel, experții Bundeswehr trimiși într-o misiune de recunoaștere au zugrăvit o imagine de catastrofă. Sistemul medicale este total copleșit, iar majoritatea personalului de îngrijire din spitale este la rândul lui infectat cu coronavirus.

Și Austria s-a oferit să preia bolnavi în stare gravă din Portugalia. Numărul celor care vor fi transferați în Austria va fi stabilit cu Ministerul portughez al Sănătății, a anunțat cancelarul Sebastian Kurz, subliniind că 'este un imperativ de solidaritate europeană să ajutăm la salvarea de vieți rapid și fără birocrație'.

Austria a preluat deja pacienți care necesitau terapie intensivă din Franța, Italia și Muntenegru.

Portugalia, care a raportat până acum 711.018 de cazuri de infectare cu coronavirus și 12.179 de decese asociate, are cele mai ridicate rate pe ultimele șapte zile la numărul de locuitori, la ambele capitole, conform site-ului de monitorizare www.ourworldindata.org.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău