Coronavirus: Germania prevede un acces pentru toți adulții la vaccinurile anti-COVID19 începând din iunie

  • 22 Aprilie 2021 18:04
Coronavirus: Germania prevede un acces pentru toți adulții la vaccinurile anti-COVID19 începând din iunie

Germania prevede un acces la vaccinurile anti-COVID19 pentru toți adulții începând din iunie, a declarat joi ministrul Sănătății, Jens Spahn, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Cred că vom putea ridica prioritatea (accesul la vaccinuri în funcție de vârstă sau de eventuale comorbidități) în iunie", a spus Jens Spahn în camera superioară a Parlamentului german.

Înainte de acest termen, "în luna mai va fi rândul grupului prioritar 3 (cei peste 60 de ani și persoanele cu anumite patologii) pentru vaccinări", a spus Spahn, adăugând că "numeroase grupuri profesionale" vor avea acces la vaccinuri începând cu luna viitoare.

Peste 17,9 milioane de persoane din Germania au primit cel puțin o doză până miercuri, potrivit Ministerului Sănătății. Circa 5,7 milioane de persoane au primit ambele doze, adică 6,9% din populația totală.

Ministrul Jens Spahn, criticat la începutul anului pentru începuturile timide ale campaniei de vaccinare în Germania, a salutat ritmul de vaccinare a persoanelor în vârstă, în special a celor din căminele de bătrâni.

În prezent, doar 3% din noile infectări cu coronavirus sunt înregistrate în căminele de bătrâni, față de 50% înainte de începerea campaniei de vaccinare, potrivit ministrului Sănătății.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău