Coronavirus: Germania prelungește starea de lockdown până la 31 ianuarie

  • 06 Ianuarie 2021 08:00
Coronavirus: Germania prelungește starea de lockdown până la 31 ianuarie

Starea de lockdown în Germania va fi prelungită până la 31 ianuarie, cu reglementări mai stricte, au convenit, marți seara, cancelarul german Angela Merkel și președinții celor 16 landuri, relatează dpa și AFP, potrivit Agerpres.

Școlile, precum și majoritatea magazinelor nealimentare, barurile, restaurantele, insitituțiile culturale, sportive și de agrement vor rămâne închise până la această dată.

''De asemenea, le cerem tuturor cetățenilor să limiteze contactele la minimum'' pentru a combate pandemia, a declarat cancelarul, în cadrul unei conferințe de presă, după o reuniune cu cei 16 președinți ai landurilor federale.

De acum, întrunirile private cu o altă persoană sunt permise numai în afara propriei locuințe, comparativ cu cinci din alte gospodării, cum era prevăzut până acum.

Restricțiile de călătorie pe o rază de 15 kilometri de la domiciliu vor fi puse în aplicare în districtele în care incidența virală depășește cele 200 de noi cazuri de infecții la 100.000 de locuitori.

În prezent, aceasta vizează aproximativ 10 milioane de oameni, în special în estul țării, Saxonia, Turingia, dar și în Bavaria, afectate semnificativ de al doilea val al epidemiei.

"Ne aflăm astăzi în situații limită în unele spitale, ceea ce ne-a determinat încă o dată să adoptăm aceste decizii", a explicat cancelarul Angela Merkel. Ea a justificat, de asemenea, aceste noi măsuri prin creșterea cazurilor de infectare cu noua tulpină a coronavirusului identificată în Marea Britanie, posibil mai contagioasă.

''Măsurile pe care le-am decis sunt drastice. (...) sunt mai dure'', a admis cancelarul german, vorbind despre o ''cursă contracronometru''.

''Știm că, prin vaccinurile disponibile acum, există o perspectivă pentru normalizarea vieții noastre de zi cu zi'', a spus de asemenea cancelarul german.

Germania a înregistrat marți 1.787.410 cazuri oficiale declarate de COVID -19 de la începutul epidemiei, cu 11.897 de cazuri noi declarate oficial în ultimele 24 de ore. Numărul deceselor, 944 fiind declarate numai marți, a ajuns la un total de 35.518, potrivit institutului de sănătate publică Robert Koch.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău