Coronavirus / Germania: Medic arestat sub suspiciunea că a ucis doi pacienți cu COVID-19

  • 20 Noiembrie 2020 19:56
Coronavirus / Germania: Medic arestat sub suspiciunea că a ucis doi pacienți cu COVID-19

Poliția germană a anunțat că a deschis o anchetă împotriva unui medic din orașul Essen (vest) în legătură cu uciderea cu o injecție letală a doi pacienți grav bolnavi infectați cu noul coronavirus, relatează vineri Reuters, preluat de Agerpres.

Medicul în vârstă de 44 de ani, care lucra la Spitalul Universitar din Essen din luna februarie, este bănuit că a ucis doi bărbați, în vârstă de 47 și respectiv 50 de ani, care erau internați la terapie intensivă cu forme foarte severe de boală.

Potrivit poliției, doctorul - care a fost arestat miercuri - a mărturisit una dintre crime, afirmând că a vrut să-i scutească de suferință pe pacient și pe rudele acestuia.

Cotidianul Bild a relatat că medicul a informat familiile pacienților înainte de a-i ucide pe aceștia cu o injecție letală.

În Germania, pacienții pot cere asistență pentru a-și pune capăt vieții, conform unei decizii judecătorești de anul trecut. Nu este clar însă dacă s-a întâmplat acest lucru în cazul doctorului.

Toate formele de întrerupere asistată a vieții sunt o temă deosebit de sensibilă în Germania, dată fiind moștenirea Holocaustului, în care regimul nazist a ucis șase milioane de evrei și a desfășurat pe o parte din ei experimente inumane.

Spitalul din Essen a menționat că medicul în cauză a fost suspendat.

Regiunea industrială în care se află orașul Essen este în momentul de față una din zonele din Germania cele mai afectate de noul coronavirus, cu 166 de cazuri diagnosticate la 100.000 de locuitori pe parcursul ultimei săptămâni, cu mult peste target-ul guvernamental de 50. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău