Coronavirus: Franța va desfășura o campanie de teste rapide în școli

  • 20 Noiembrie 2020 17:17
Coronavirus: Franța va desfășura o campanie de teste rapide în școli

Instituțiile de învățământ secundar din regiunea pariziană vor participa începând de luni la o campanie masivă de testare rapidă prin teste antigen, în cadrul unei operațiuni-pilot pentru personalul și elevii care vor participa pe bază de voluntariat, relatează vineri agenția EFE, preluat de Agerpres.

Operațiunea va demara pe 23 noiembrie și se va desfășura pe parcursul mai multor săptămâni în circa 30 de instituții de învățământ din regiunea capitalei franceze.

Descoperirea cazurilor de COVID-19 prin această campanie va ''permite identificarea rapidă a purtătorilor virusului și ruperea lanțurilor de infectare, pentru a proteja mai bine tinerii, familiile lor și ansamblul comunității educaționale'', explică Asociația Spitalelor Publice din Paris.

Campania cu teste antigen, al căror rezultat se obține în 15-30 de minute, face parte din noua politică a guvernului francez de a extinde testarea populației prin folosirea masivă a acestor teste, care au început să fie utilizate în Franța de asemenea în alte medii prioritare, cum ar fi căminele de bătrâni sau aeroporturile.

În opinia asociației menționate, aceste teste rapide reprezintă un instrument puternic de combatere a pandemiei și sunt complementare testelor PCR, considerate în continuare ca fiind teste de referință.

Însă din cauza saturării laboratoarelor care prelucrează testele PCR, guvernul de la Paris a sporit folosirea antigen, în special pentru cazurile simptomatice.

Franța a instituit din 30 octombrie un nou lockdown pentru a combate răspândurea virusului, însă școlile au rămas deschise. Dar din cauza infectărilor în rândul elevilor și profesorilor, au fost până în prezent închise 20 de instituții de învățământ și 222 de clase. Numărul noilor cazuri confirmate de COVID-19 în rândul elevilor a fost în ultima săptămână de 13.870, față de 12.487 în săptămâna precedentă, iar în rândul profesorilor de 2.011, față de 2.223.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău