Coronavirus/Franța: Spitalele s-ar putea confrunta cu ''un șoc violent'' în următoarele săptămâni din cauza COVID-19

  • 23 Martie 2021 12:14
Coronavirus/Franța: Spitalele s-ar putea confrunta cu ''un șoc violent'' în următoarele săptămâni din cauza COVID-19

Rețeaua de spitale din Franța s-ar putea confrunta cu ''un șoc violent fără precedent'' în circa trei săptămâni, dacă autoritățile nu reușesc să stopeze creșterea vertiginoasă a cazurilor de COVID-19, a declarat marți președintele federației spitalelor din Franța, citat de Reuters, preluat de Agerpres.

''Epidemia ia amploare, iar statisticile explodează'', a declarat pentru postul de televiziune LCI Frederic Valletoux, președintele federației spitalelor și, totodată, primarul din Fontainebleau, un oraș situat la sud de Paris.

Epidemiologul și consilierul științific guvernamental Arnaud Fontanet a reluat avertismentul, declarând marți pentru postul de televiziune BFM TV că ar putea fi necesare restricții suplimentare dacă măsurile aflate în prezent în vigoare nu reușesc să încetinească rata de transmitere a virusului.

Săptămâna trecută, Franța a impus un lockdown cu durata de o lună pentru Paris și regiuni din nordul țării după ce campania lentă de vaccinare și răspândirea variantelor de coronavirus cu un grad mai mare de contagiozitate l-au forțat pe președintele Emmanuel Macron să schimbe strategia națională de luptă împotriva maladiei COVID-19.

Potrivit bilanțului oficial dat luni publicității, cazurile noi de COVID-19 din Franța sunt în creștere, iar numărul persoanelor aflate la terapie intensivă a înregistrat cea mai înaltă valoare din ultimele patru luni.

Franța a raportat luni 15.792 de cazuri noi, mai mult decât dublu față de cele 6.471 raportate lunea trecută, fiind totodată cel mai ridicat număr înregistrat într-o zi de luni de la apogeul celui de-al doilea val, înregistrat la începutul lunii noiembrie.

Franța a înregistrat totodată 343 de decese suplimentare, bilanțul total al morților ajungând la 92.621 și ocupând locul al optulea în clasamentul pe țări prin prisma deceselor asociate maladiei COVID-19 la nivel global. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău