Coronavirus: Franța nu exclude un al 3-lea lockdown în cazul în care situația se agravează

  • 27 Decembrie 2020 10:31
Coronavirus: Franța nu exclude un al 3-lea lockdown în cazul în care situația se agravează

Intrarea Franței într-un nou lockdown, care ar fi cel de-al treilea, nu este exclusă de autorități în cazul agravării situației epidemice, a avertizat ministrul sănătății, Olivier Véran, într-un interviu oferit publicației Journal du Dimanche, cu ocazia lansării campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 pe teritoriul francez, transmite duminică AFP, preluat de Agerpres.

"Nu excludem măsurile care pot fi necesare pentru protejarea populației. Acest lucru nu înseamnă că am luat deja o hotărâre, însă continuăm să monitorizăm situația din oră în oră", a declarat ministrul francez.

Autoritățile franceze se tem de un al treilea val pandemic care s-ar putea produce în săptămânile următoare, după sărbătorile de sfârșit de an, mai ales că virusul continuă să se răspândească rapid, cu o medie de peste 10.000 de cazuri de infectare detectate pe zi.

"Obiectivul de 5.000 (de cazuri de infectare pe zi) se îndepărtează. Iar presiunea asupra sistemului de sănătate rămâne puternică, cu 1.500 de spitalizări pe zi, presiune care a scăzut foarte puțin în cazul unităților de terapie intensivă", a notat ministrul care s-a declarat gata să ia "măsurile necesare dacă situația se va agrava".

Situația este deja îngrijorătoare în "Grand Est, în Bourgogne-Franche-Comté (centru-est) și în departamentul Alpes-Maritimes (sud-est), începând cu Nisa, cu o creștere a incidenței în cazul persoanelor în vârstă din anumite zone rurale", conform oficialului francez.

Mai mulți primari din estul Franței, printre care și cel din Reims, solicită de mai multe zile "reînchiderea anumitor zone sau chiar un lockdown la nivel național", mai notează AFP.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău