Coronavirus: Franța înăsprește măsurile privind obligativitatea măștilor în școli, la început de an școlar

  • 21 August 2020 18:39
Coronavirus: Franța înăsprește măsurile privind obligativitatea măștilor în școli, la început de an școlar

Masca urmează să fie obligatorie pentru elevii de peste 11 ani din școlile din Franța, conform unei decizii luate cu o săptămână înainte de începerea anului școlar în această țară unde cazurile de contagiere cu COVID-19 sunt în creștere, relatează AFP, preluat de Agerpres.


Ministrul francez al învățământului, Jean-Michel Blanquer, a precizat joi că măștile se vor purta "sistematic în școli și nu doar acolo unde nu există distanțare fizică, ci în toate spațiile închise".

Până acum, masca era obligatorie în școlile gimnaziale și în licee în spațiile închise, unde distanțarea de un metru nu putea fi respectată.

Ministrul a precizat că "obiceiul de a purta mască trebuie adoptat inclusiv de adolescenți", că este "normal" să fie purtată, asemeni "hainelor" și că trebuie să facă parte din echipamentul de școală.

Profesorii vor fi de asemenea obligați să poarte mască, ministrul precizând totuși că atunci când există o distanță de 2 metri față de elevi, ei vor putea renunța la mască pentru a-și ține cursurile. Utimul protocol sanitar prevedea o distanță de un metru.
e la 1 septembrie.

Pentru a preveni orice reizbucnire a focarelor, masca va fi obligatorie și în spațiile deschise, împărtășite de alte persoane, de la locurile de muncă.

Masca este deja obligatorie în spațiile comerciale și în alte spații închise împărtășite de public, iar mai multe orașe au decis să o impună și în exterior pe întregul sau o parte din teritoriul lor.

Joi seară Franța a raportat 4.771 noi cazuri de COVID-19, față de cele 3.776 de miercuri, o creștere inedită nemaivăzută din luna mai.

Este pentru prima dată când se depășește pragul de 4.000 de cazuri într-o singură zi după luna mai.

În schimb, numărul pacienților infectați și internați în spitale a scăzut joi la 149, față de cei 162 internați miercuri.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău