Coronavirus: Franța impune restricții de circulație pe timpul zilei în noi regiuni pentru a limita răspândirea pandemiei

  • 27 Martie 2021 16:00
Coronavirus: Franța impune restricții de circulație pe timpul zilei în noi regiuni pentru a limita răspândirea pandemiei

Restricții mai severe pentru combaterea pandemiei au intrat sâmbătă în vigoare în noi regiuni din Franța, în încercarea de a opri creșterea ratei de infectare cu coronavirus, relatează DPA, preluat de Agerpres.

Din acest weekend, interdicții de circulație pe timpul zilei se aplică în trei noi districte, precum și în departamentele Aube și Nievre din centru și Rhone din sud-est.

Localnicii au voie să călătorească doar pe o distanță de zece kilometri de casă, iar multe magazine sunt închise. În plus, clase întregi vor intra în carantină imediat ce un elev este testat pozitiv la coronavirus.

Aceste măsuri au fost deja impuse în 16 zone weekendul trecut, inclusiv regiunea Parisului.

Guvernul a intensificat controalele în gări, aeroporturi și pe autostrăzi, pentru a preveni deplasările neesențiale între regiuni.

Franța este lovită puternic de pandemie. Incidența pe șapte zile la 100.000 de locuitori este de peste 300, în timp ce în regiunea Parisului este de circa 600.

Până acum, aproximativ 94.000 de persoane au murit în Franța după ce s-au infectat cu coronanavirus.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău