Coronavirus: Finlanda reintroduce restricții de călătorie pentru mai multe țări

  • 19 August 2020 12:37
Coronavirus: Finlanda reintroduce restricții de călătorie pentru mai multe țări

Finlanda a anunțat miercuri că va reintroduce restricții de călătorie pentru țări care în ultimele luni au fost considerate destinații sigure, printre care alte state nordice și Germania, în vederea limitării răspândirii COVID-19, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Călătoriile dinspre Islanda, Grecia, Malta, Germania, Norvegia, Danemarca, Irlanda, Cipru, San Marino și Japonia spre Finlanda vor fi limitate la deplasări esențiale începând cu 24 august, persoanele ce revin din aceste state având obligația să se izoleze la domiciliu timp de 14 zile, a explicat ministrul de interne finlandez Maria Ohisalo.

Anterior acestui anunț, Finlanda a restricționat deja călătoriile către și dinspre majoritatea țărilor din lume.

În luna iunie, guvernul de la Helsinki a stabilit un nivel maxim de 10 noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori timp de două săptămâni pentru ca o țară să fie considerată destinație sigură.

Treptat, Finlanda a înlăturat țări de pe lista destinațiilor sigure în condițiile în care al doilea val al pandemiei de coronavirus s-a extins de la o țară la alta.

''Mesajul nostru ferm este că trebuie evitată deplasarea către țări cu risc. Revenirea în Finlanda din aceste țări va duce la carantină și probleme'', a declarat ministrul finlandez al transporturilor și comunicațiilor Timo Harakka.

În luna iunie, guvernul de la Helsinki a stabilit un nivel maxim de 10 noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori timp de două săptămâni pentru ca o țară să fie considerată destinație sigură. Aceste indicator era marți de 5,2 la 100.000 de locuitori, printre cele mai mici rate din Europa, potrivit Centrului european pentru prevenirea și controlul bolilor (ECDPC).

Până marți la prânz, în Finlanda s-au înregistrat 7.776 cazuri de COVID-19 și 334 decese cauzate de această boală.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău