Coronavirus: Filipine anunță o nouă relaxare a restricțiilor

  • 12 Februarie 2021 16:53
Coronavirus: Filipine anunță o nouă relaxare a restricțiilor

Guvernul filipinez a anunțat vineri o nouă relaxare a restricțiilor anti-coronavirus, începând cu săptămâna viitoare, inclusiv redeschiderea sălilor de cinema, a sălilor de jocuri și a unor atracții turistice, informează dpa, preluat de Agerpres.

Celula guvernamentală pentru gestionarea crizei pandemice a aprobat de asemenea o participare mai numeroasă la adunări religioase începând cu 15 februarie, a anunțat purtătorul de cuvânt al președintelui filipinez Rodrigo Duterte, Harry Roque. "Adunările religioase (...) ar trebui să fie permise într-o proporție de până în 50% din capacitatea de locuri în picioare sau pe scaune", a spus el.

Alte activități vor putea fi redeschise, printre care școlile auto, sălile de cinema, muzeele, sălile de jocuri și centrele culturale. De asemenea va fi permisă organizarea de evenimente sociale limitate, în clădiri acreditate de Departamentul Turismului, a spus Roque.

"A fost, de asemenea, aprobată redeschiderea unor atracții turistice, precum parcurile, parcurile tematice, siturile naturale și obiectivele istorice", a adăugat el.

Roque a subliniat că toate aceste operațiuni vor putea fi desfășurate doar cu respectarea strictă a regulilor de sănătate publice stabilite de Ministerul Sănătății, printre care distanțarea fizică.

Guvernul filipinez a impus un lockdown în cea mai mare insulă a țării, Luzon, și în alte zone cu risc ridicat la mijlocul lui martie anul trecut, însă a început să relaxeze restricțiile în iunie, pentru a relansa economia.

Transportul public, mall-urile, saloanele de coafură și frizeriile, restaurantele și cabinetele private au fost redeschise, însă pot opera doar la capacitate redusă. Restricțiile de călătorie sunt încă în vigoare atât pentru deplasările interne, cât și pentru cele peste hotare.

Vineri, numărul total de contaminări cu noul tip de coronavirus a ajuns în Filipine la 545.300, dintre care 2.022 în ultimele 24 de ore. Numărul de decese cauzate de COVID-19 a crescut cu 26 într-o zi, totalizând 11.495, potrivit Ministerului Sănătății filipinez. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău