Coronavirus: Facebook și Instagram șterg înregistrările video cu președintele brazilian Bolsonaro

  • 31 Martie 2020 10:14
Coronavirus: Facebook și Instagram șterg înregistrările video cu președintele brazilian Bolsonaro

Facebook și Instagram au șters luni la rândul lor, după Twitter, înregistrări video cu președintele brazilian Jair Bolsonaro, apreciind că acestea transmit un mesaj greșit cu privire la pandemia de coronavirus, informează marți AFP, preluat de Agerpres.

"Retragem de pe Facebook și Instagram conținuturile ce nu respectă condițiile noastre de utilizare, (condiții) care nu autorizează dezinformarea ce poate cauza suferințe fizice persoanelor", a informat Facebook într-un comunicat trimis mass-media.

Cu o zi înainte, Twitter a invocat, în legătură cu aceleași înregistrări video, "înăsprirea regulilor sale pentru a lua în calcul conținuturi care sunt în contradicție cu ordine de sănătate publică ce vin de la surse oficiale și care ar putea spori riscul de transmitere a COVID-19".

Înregistrările video vizate îl arată pe șeful statului brazilian făcând o baie de mulțime duminică, la Brasilia, în contradicție flagrantă cu restricțiile oficiale de pe teritoriul Braziliei.

Sâmbătă, ministrul brazilian al sănătății Luiz Henrique Mandetta a subliniat importanța de a păstra distanța socială pentru a evita propagarea bolii.

Același ministru a reiterat apelul luni. "În acest moment, trebuie să menținem gradul cel mai mare de distanțare socială, ca să putem (...) oferi suficient timp ca sistemul de sănătate să se întărească", a afirmat el.

Brazilia înregistrează 4.579 de cazuri de contaminări cu noul tip de coronavirus, dintre care 159 fatale.

Președintele de extremă dreapta al Braziliei s-a arătat cu toate acestea sceptic cu privire la gravitatea a ceea ce el consideră "o mică gripă". "Autoritățile unor state și municipalități trebuie să renunțe la conceptul pământului pârjolit: interdicția transporturilor, închiderea comerțului și izolarea în masă", spunea el la 25 martie.

Principalele personalități de stânga din Brazilia au publicat luni un manifest prin care cer demisia sa. "Bolsonaro este mai mult decât o problemă politică, el a devenit o problemă de sănătate publică", se spune în manifest.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău