Coronavirus: Experții din Germania elaborează un plan cu privire la primele categorii de oameni care vor fi vaccinați

  • 09 Noiembrie 2020 18:38
Coronavirus: Experții din Germania elaborează un plan cu privire la primele categorii de oameni care vor fi vaccinați

Un vaccin dezvoltat împotriva noului coronavirus, pe care autoritățile germane speră să îl obțină în lunile viitoare, ar trebui să fie administrat mai întâi grupurilor de risc, precum persoanele în vârstă și pacienții cu boli preexistente, potrivit unui comitet independent de experți, informează luni DPA, preluat de AGERPRES.

Angajații din spitale și cei din aziluri ar trebui, de asemenea, să fie incluși în prima linie de vaccinare, au afirmat reprezentanții Consiliului German de Etică într-un comunicat publicat luni.

Același document listează și angajații din alte domenii pe lista categoriilor prioritare, precum cei care lucrează pentru autorități sanitare locale, polițiștii, pompierii și profesorii, a dezvăluit președintele comitetului, Alena Buyx, într-o prezentare oficială a acestui plan de vaccinare, ce a avut loc la Berlin.

Oamenii care locuiesc în centre aglomerate, precum persoanele fără adăpost și solicitanții de azil originari din alte țări, ar trebui să fie incluși la rândul lor în categoriile prioritare, a adăugat ea.

Este în continuare necesară obținerea unor date concrete pentru stabilirea cu exactitate a priorităților, deși Alena Buyx a spus că "pacienții foarte vârstnici... sunt de departe grupul cu cel mai mare risc".

Thomas Mertens, directorul Comitetului Permanent pentru Vaccinare (STIKO), afirmă că nicio decizie oficială nu a fost deocamdată luată în baza recomandărilor formulate de Consiliul German de Etică.

"Această prioritizare trebuie stabilită de factorii politici de decizie pe baza recomandărilor", a precizat Thomas Mertens.

Orice decizie finală ar trebui să fie luată de "cei care țin seringa", a adăugat el.

Primele vaccinuri dezvoltate împotriva maladiei COVID-19 ar putea fi autorizate cel mai devreme la începutul anului 2021, potrivit unor experți.

În Germania se află sediul unuia dintre competitorii principali care desfășoară în această perioadă studii clinice de fază 3 și care sunt analizate de autoritatea cu rol de reglementare a medicamentelor în cadrul Uniunii Europene. Un vaccin anti-COVID-19 a fost dezvoltat de compania germană BioNTech în colaborare cu un partener american, grupul Pfizer.

Cele două companii au anunțat luni după-amiază că vaccinul lor candidat are o eficiență de 90% în prevenirea maladiei COVID-19 și că intenționează să solicite autorizația de utilizare în regim de urgență de la Administrație pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite, săptămâna viitoare.

Germania a raportat un număr total de 671.868 de cazuri de infectare cu noul coronavirus de la începutul pandemiei de COVID-19, potrivit Institutului Robert Koch pentru controlul bolilor. Această cifră reprezintă o creștere cu 13.363 de cazuri în comparație cu bilanțul publicat duminică.

Bilanțul deceselor a crescut cu 63 de victime și a ajuns la o cifră cumulată de 11.352 de victime.

Confruntându-se cu cel de-al doilea val de infectare cu SARS-CoV-2 din acest an, Germania a reintrodus restricții la scală națională în încercarea sa de a-și proteja sistemul național de sănătate în fața riscului de intrare în colaps.

Printre măsurile anunțate se află limitarea întrunirilor în spații publice la cel mult două persoane din aceeași familie și închiderea forțată a restaurantelor și a barurilor pe durata lunii noiembrie. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău