Coronavirus: Emiratele Arabe Unite ar putea să impună restricții pentru rezidenții nevaccinați

  • 21 Aprilie 2021 13:26
Coronavirus: Emiratele Arabe Unite ar putea să impună restricții pentru rezidenții nevaccinați

Autoritățile din Emiratele Arabe Unite au avertizat populația locală că ar putea să impună anumite restricții pentru persoanele care nu s-au vaccinat împotriva maladiei COVID-19, într-o perioadă în care acest stat, un important centru de afaceri și turistic din regiunea Golfului Persic, dorește să își accelereze campania de vaccinare, informează Reuters, citat de Agerpres.

Emiratele Arabe Unite, o țară cu 9 milioane de locuitori și care a extins campania de vaccinare pentru toți rezidenții cu vârste de peste 16 ani, a vaccinat deja aproximativ 65% din populația eligibilă, a anunțat marți Autoritatea Națională pentru Gestionarea Crizelor Emergente și a Dezastrelor (NCEMA).

"Măsuri stricte sunt avute în vedere pentru a restricționa deplasările persoanelor nevaccinate și pentru a implementa măsuri preventive precum interzicerea accesului în anumite spații și accesul la anumite servicii", a declarat Saif Al Dhaheri, purtătorul de cuvânt al NCEMA.

"Ezitarea voastră de astăzi reprezintă un obstacol pentru atingerea obiectivului nostru și expune în fața riscurilor medicale familia voastră, persoanele dragi și întreaga comunitate", a adăugat el.

Această țară din regiunea Golfului Persic a raportat marți 1.903 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, iar bilanțul total a ajuns la 500.860 de infectări și 1.559 de decese asociate COVID-19.

Emiratele Arabe Unite, unde măsuri precum distanțarea socială și purtarea măștilor sanitare în spațiile publice sunt obligatorii, este una dintre țările cu cele mai rapide campanii de vaccinare din lume împotriva maladiei COVID-19.

Abu Dhabi oferă de acum rezidenților și vaccinul Pfizer-BioNTech, pe lângă vaccinul chinezesc produs de Sinopharm, au anunțat miercuri autoritățile sanitare locale.

Emiratul Dubai oferea deja populației locale vaccinul Pfizer-BioNTech alături de cel realizat de compania AstraZeneca. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău