Coronavirus: EMA a început evaluarea în timp real a vaccinului candidat al companiei germane CureVac

  • 12 Februarie 2021 14:34
Coronavirus: EMA a început evaluarea în timp real a vaccinului candidat al companiei germane CureVac

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat vineri că a lansat o procedură de evaluare în timp real a vaccinului candidat dezvoltat de compania germană CureVac împotriva COVID-19, pentru a accelera potențiala aprobare a unui nou vaccin în Europa, regiune confruntată cu un nou val de infectări, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Comitetul pentru medicamente de uz uman din cadrul EMA va examina datele studiilor aflate în desfășurare până când vor exista suficiente date clinice pentru aprobare, a indicat agenția.

CureVac a început testele pe scară largă cu vaccinul său candidat, care folosește tehnologia ARNm de generație viitoare, în Europa și America Latină în decembrie și se așteaptă la o prezentare inițială a rezultatelor în martie sau aprilie.

EMA afirmă că decizia sa de a începe procedura de 'revizuire continuă' pentru vaccinul CVnCoV s-a bazat pe rezultatele preliminare ale studiilor de laborator și ale studiilor clinice timpurii pe adulți.

CureVac lucrează de asemenea cu compania britanică GSK pentru a dezvolta un vaccin care să se adreseze mai multor variante ale coronavirusului cu o singură doză, având în vedere apariția unor mutații mai contagioase.

'Revizuirea continuă' accelerează procesul de aprobare a unui vaccin promițător, permițându-le cercetătorilor să-și prezinte rezultatele în timp real.

Toate aprobările de până acum în Europa pentru vaccinuri împotriva COVID-19 s-au bazat pe această procedură.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău