Coronavirus: Elveția închide nouă puncte de frontieră la granița cu Italia; Slovenia menține granița deschisă

  • 11 Martie 2020 15:42
Coronavirus: Elveția închide nouă puncte de frontieră la granița cu Italia; Slovenia menține granița deschisă

Nouă mici puncte de frontieră ale Elveției la granița cu Italia au fost închise pentru a se putea controla mai bine traficul dintre aceste țări foarte afectate de epidemia de coronavirus, transmite agenția DPA, preluat de Agerpres.

Traficul urmează să fie canalizat prin punctele de frontieră mai mari, unde sunt efectuate verificări conform deciziei autorităților italiene de a descuraja călătoriile care nu sunt urgente, a explicat autoritatea vamală a Elveției.

Punctele de frontieră închise sunt în cantonul elvețian Ticino, populat majoritar de italieni și unde s-au înregistrat circa o șesime din cazurile de infectare cu Covid-19 confirmate în Elveția. Acest canton s-a împotrivit închiderii tuturor punctelor de frontieră, invocând faptul că printre cele 70.000 de persoane care vin în fiecare zi din nordul Italiei să muncească în Elveția se numără și circa 4.000 de medici.

Conform bilanțului anunțat marți, 10.149 de persoane sunt infectate cu coronavirus în Italia, dintre care 631 au decedat. Elveția are 491 de cazuri confirmate și 3 decese, însă la o populație de circa șapte ori mai mică decât cea a Italiei, astfel că în termeni relativi este, după Italia, a doua țară europeană cea mai afectată de epidemie.

O altă țară vecină cu Italia, Slovenia, a anunțat tot miercuri că nu închide frontiera cu Italia, dar va efectua controale medicale la punctele de frontieră și numai șase dintre acestea vor fi deschise, după ce cu o zi în urmă anunțase că își va închide granița terestră cu Italia din cauza epidemiei de coronavirus. Numărul infectărilor confirmate în Slovenia a ajuns miercuri la 47, față de 31 marți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău