Coronavirus: Două școli se închid în Germania la numai câteva zile după începerea anului școlar

  • 08 August 2020 08:47
Coronavirus: Două școli se închid în Germania la numai câteva zile după începerea anului școlar

Două școli din nordul Germaniei s-au închis după apariția unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, la numai câteva zile după deschiderea anului școlar, au anunțat vineri autoritățile locale, potrivit AFP.

În mica localitate balneară Graal-Müritz cei circa o sută de copii ai școlii primare și corpul didactic au fost trimiși acasă pentru două săptămâni de carantină după ce un elev a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Și în Mecklenburg - Pomerania Occidentală, prima regiune a Germaniei unde s-a reluat luni anul școlar, liceul Goethe din Ludwigslust va fi închis până miercuri inclusiv după ce o învățătoare a fost de asemenea testată pozitiv. Deși ea nu a susținut cursuri, cei 55 de elevi ai săi vor fi testați pentru coronavirus întrucât au participat la întâlniri pre-școlare. Circa 800 de elevi sunt înscriși în acest liceu.

Anul școlar s-a reluat între timp și în orașul-stat Hamburg, iar începând de săptămâna viitoare se vor redeschide școlile în landurile Schleswig-Holstein, Brandeburg, orașul-stat Berlin și Renania de Nord-Westfalia, acesta din urmă fiind landul cel mai populat și de asemenea unul dintre cele mai afectate de pandemie.

Miniștrii regionali ai educației au convenit în luna iulie asupra unei reluări normale a activităților educative odată cu începerea noului an școlar, după mai multe luni de cursuri parțiale sau la distanță desfășurate în perioada restricțiilor antiepidemice.

Însă acum se inflamează dezbaterea cu privire la înțelepciunea unei asemenea decizii în timp ce numărul noilor cazuri de COVID-19 a început din nou să crească în Germania, acestea depășind 1.000 pe zi în fiecare din ultimele două zile, cifre comparabile cu cele din luna mai.

Au fost instituite o serie de reguli în școli pentru a evita pe cât posibil transmiterea virusului. Sălile de clasă sunt aerisite periodic și elevii trebuie să respecte gesturile barieră. Purtarea măștii nu este obligatorie în clasă, fiind în schimb cerută pe coridoare sau în sălile interioare comune.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău