Coronavirus - Directorul unui spital din Wuhan a murit din cauza Covid-19

  • 18 Februarie 2020 09:41
Coronavirus - Directorul unui spital din Wuhan a murit din cauza Covid-19

Un director de spital din metropola chineză Wuhan, epicentrul epidemiei cu noul coronavirus, a murit marți din cauza virusului, a relatat media de stat, citată de DPA și Reuters, preluat de Agerpres.

Liu Zhiming, directorul Spitalului Wuchang, a murit din cauza infecției cu noul coronavirus, care până în prezent s-a răspândit la peste 72.000 de persoane din China, a anunțat serviciul de știri China News Service pe site-ul de microblogging Weibo. Postarea a fost ștearsă ulterior, notează DPA.

Potrivit Reuters, care citează televiziunea de stat, Liu Zhiming, a murit la ora locală 10:30.

Decesul survine în contextul în care mai mulți membri ai personalului sanitar din primele linii ale luptei dusă în Chinei contra Covid-19 s-au îmbolnăvit din cauza virusului. China a raportat săptămâna trecută că peste 1.700 de lucrători sanitari au fost infectați, dintre care cel puțin șase au murit.

Până în prezent, au fost înregistrate 72.436 de cazuri de infecție și 1.868 de decese în toată țara, a anunțat marți Comisia Națională de Sănătate.

În ultimele 24 de ore, autoritățile sanitare au consemnat 1.886 de cazuri noi și 98 de decese.

Atât numărul cazurilor noi de infecție, cât și cel al deceselor au înregistrat o scădere ușoară în comparație cu zilele trecute.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat luni că numărul cazurilor noi de infecție cu coronavirus în China pare a fi în scădere, deși este prea devreme pentru a putea spune dacă declinul raportat va continua.

Renumitul epidemiolog din China Zhong Nanshan a declarat că se așteaptă ca focarul să culmineze până la mijlocul lunii februarie, mai târziu decât se estimase inițial, potrivit Southern Metropolis Daily. Zhong a preconizat că situația ar putea deveni ''stabilă'' până la sfârșitul lunii aprilie.

Orașele au continuat să-și consolideze restricțiile menite să reducă răspândirea virusului.

Beijing a restricționat luni accesul pe aleile din centrul orașului, membrii comunităților împiedicând accesul rezidenților în zonele respective.

Expoziția Internațională Auto de la Beijing, programată în perioada 21-30 aprilie, a fost amânată din cauza epidemiei, au anunțat organizatorii într-un comunicat. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău