Coronavirus descoperit pe ambalaje de fructe de mare congelate. Marfa fusese dusă într-un port unde infectările au crescut brusc

  • 11 August 2020 14:57
Coronavirus descoperit pe ambalaje de fructe de mare congelate. Marfa fusese dusă într-un port unde infectările au crescut brusc

Autoritățile din China au descoperit prezența noului coronavirus pe ambalaje de fructe de mare congelate importate și transportate din orașul port Dalian, care s-a confruntat recent cu o creștere a numărului de cazuri de infectare, au anunțat marți autoritățile locale, citate de Reuters.

Virusul a fost descoperit pe suprafața exterioară a ambalajelor cu fructe de mare congelate achiziționate de trei companii din Yantai, un oraș-port din provincia estică Shandong.

Autoritățile guvernamentale din orașul Yantai au declarat într-un comunicat că fructele de mare proveneau dintr-un transport de bunuri importate aduse în Dalian, însă nu au precizat originea acestuia.

În luna iulie, autoritățile vamale din Dalian, un important port din provincia nord-estică Liaoning, au descoperit prezența coronavirusului pe ambalaje de creveți congelați importați din Ecuador, China suspendând ulterior importurile de la trei producători de creveți din această țară. 

Se crede că noul coronavirus a apărut la sfârșitul anului trecut într-o piață în care erau comercializate fructe de mare și animale sălbatice din orașul Wuhan, situat în centrul Chinei.

O parte din fructele de mare achiziționate de cele trei companii din Yantai au fost procesate pentru export, în timp ce restul au fost depozitate și nu au ajuns încă pe piață, au indicat autoritățile guvernamentale din Yantai.

Întrebat dacă fructele de mare procesate au fost exportate, un membru al personalului din cadrul unei unități din Yantai care gestionează răspunsul la epidemia de coronavirus a refuzat să ofere mai multe informații la solicitarea Reuters, indicând comunicatul emis de conducerea orașului Yantai

Produsele au fost sigilate de autorități, a precizat conducerea orașului adăugând că toate persoanele care au manipulat marfa au fost plasate în carantină și au avut rezultatele negative la testul pentru depistarea coronavirusului.

Cel mai recent focar de coronavirus din orașul Dalian a început la sfârșitul lunii iulie, primul caz fiind cel al unei persoane care lucra la o companie de procesare a fructelor de mare, notează Reuters. Până la 9 august, Dalian a raportat în total de 92 de cazuri de infectare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău