Coronavirus: Danemarca impune noi măsuri antiepidemice

  • 18 Septembrie 2020 19:19
Coronavirus: Danemarca impune noi măsuri antiepidemice

Danemarca extinde restricțiile antiepidemice deja în vigoare în zona capitalei Copenhaga la întreaga țară și va impune măsuri suplimentare în urma unei creșteri semnificative a numărului de infectări, transmite dpa, preluat de Agerpres.

Restaurantele, cafenelele și pub-urile se vor închide la ora 22.00 începând de sâmbătă la nivelul întregii țări, a anunțat vineri prim-ministrul Mette Frederiksen într-o conferință de presă.

De asemenea, toți clienții acestor localuri vor trebui să poarte măști de protecție, pe care le vor putea scoate după ce se vor așeza la masă.

Numărul maxim de participanți la întruniri și adunări a fost redus la 50 de persoane, excepție făcând evenimentele la care există un anumit număr de locuri pe scaune, cum este cazul la meciurile de fotbal, a mai spus Mette Frederiksen.

Șefa guvernului a făcut apel la angajați să lucreze de acasă dacă este posibil.

Ca regulă generală, contactele sociale ar trebui limitate, iar transportul public ar trebui evitat la orele de vârf, a adăugat ea.

Măsurile anunțate vor rămâne în vigoare cel puțin până la 4 octombrie.

Închiderea localurilor la ora 22.00 și obligația de a purta mască erau deja în vigoare la Copenhaga de joi.

'Ne îndreptăm spre toamnă și iarnă și, astfel, spre o nouă fază în lupta împotriva coronavirusului', a spus Mette Frederiksen.

Ea a subliniat însă că Danemarca nu se află în aceeași situație ca la începutul lui martie, când numărul de cazuri de infectare era ridicat și când au fost impuse reguli mai stricte.

Vineri, autoritatea medicală daneză a raportat încă 454 de cazuri de infectare, al căror total a ajuns astfel la 21.847. Bilanțul deceselor este de 635.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău