Coronavirus: Cursele aeriene internaționale spre Beijing vor fi reluate după o pauză de șase luni

  • 02 Septembrie 2020 16:24
Coronavirus: Cursele aeriene internaționale spre Beijing vor fi reluate după o pauză de șase luni

China va permite reluarea unor curse aeriene internaționale spre Beijing după o pauză de șase luni cauzată de pandemia de coronavirus, informează DPA, preluat de Agerpres.

Nouă curse aeriene din opt țări care au relativ puține cazuri de COVID-19 au primit permisiunea de a ateriza la Beijing începând de joi, potrivit televiziunii de stat CCTV.

Toate zborurile internaționale spre Beijing au fost suspendate pe 23 martie în cadrul măsurilor adoptate de guvernul chinez pentru a proteja capitala țării de apariția unor potențiale focare noi de coronavirus.

Cele opt țări care au primit permisiunea de a-și relua zborurile spre capitala chineză sunt Thailanda, Cambodgia, Pakistan, Grecia, Danemarca, Austria, Suedia și Canada, a precizat postul CCTV.

Prima cursă internațională va ajunge la Beijing venind din capitala Cambodgiei, Phnom Penh, în cursul zilei de joi.

După ce a criticat inițial țările care au impus restricții împotriva călătorilor chinezi în debutul pandemiei de coronavirus, China a restricționat la rândul ei într-o manieră severă cursele internaționale în luna martie și a interzis accesul în țară pentru turiștii din majoritatea statelor lumii.

Ulterior, liderii de la Beijing au relaxat măsurile restrictive impuse muncitorilor străini care provin din anumite țări.

China controlează deja în mare parte epidemia de coronavirus, iar numărul cazurilor noi este foarte mic. Miercuri, China nu a raportat nicio transmitere comunitară a virusului și doar opt cazuri importate. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău