Coronavirus: Coreea de Sud și-a asigurat de la producători americani vaccinuri pentru alte 23 de milioane de persoane

  • 16 Februarie 2021 09:15
Coronavirus: Coreea de Sud și-a asigurat de la producători americani vaccinuri pentru alte 23 de milioane de persoane

Coreea de Sud și-a asigurat livrări de vaccinuri pentru alte 23 de milioane de persoane după ce a încheiat contracte cu producătorii americani de medicamente Novavax și Pfizer, a anunțat marți premierul sud-coreean Chung Sye Kyun, informează dpa, preluat de Agerpres.

În condițiile în care Novavax s-a angajat să livreze doze de vaccin pentru 20 de milioane de persoane, iar Pfizer pentru alte 3 milioane, Coreea de Sud și-a asigurat până acum vaccinuri pentru 79 de milioane de persoane, potrivit agenției Yonhap.

Agenția sud-coreeană pentru controlul și prevenția bolilor a anunțat anterior că în țară campania de vaccinare ar putea începe pe 26 februarie dacă va fi aprobat un vaccin.

Săptămâna trecută, autoritățile sud-coreene în domeniul sănătății au aprobat vaccinul AstraZeneca, cu condiția ca producătorul să transmită rezultatele fazei trei de testare, faza finală și esențială, care se mai derulează încă în SUA și în alte țări.

Seulul și-a asigurat inițial 1,5 milioane de doze de vaccin de la AstraZeneca, suficiente pentru a vaccina 750.000 de persoane. Guvernul a convenit apoi cu compania suedezo-britanică să suplimenteze livrările de doze de vaccin pentru 10 milioane de persoane în total.

Coreea de Sud și-a mai asigurat doze de vaccin și prin mecanismul COVAX al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Până acum, Coreea de Sud a gestionat pandemia de coronavirus relativ bine. Marți, țara a înregistrat 457 de noi contaminări, ajungând la un total de 85.227 de persoane infectate până acum. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău