Coronavirus: Coreea de Sud își va asigura din timp vaccinuri pentru 60% din populația țării

  • 15 Septembrie 2020 10:15
Coronavirus: Coreea de Sud își va asigura din timp vaccinuri pentru 60% din populația țării

Coreea de Sud își va asigura din timp 30 de milioane de doze dintr-un viitor vaccin împotriva noului coronavirus, respectiv pentru 60% din populația țării, a anunțat marți premierul sud-coreean Chung Sye-kyun în timpul unei ședințe de guvern, informează Reuters.

În timp ce autoritățile ar dori să vaccineze întreaga populație a țării, 52 milioane de oameni, incertitudinile cu privire la siguranța, eficiența și dezvoltarea vaccinului au limitat investițiile Coreei de Sud, a spus Chung.

Potrivit premierului sud-coreean, guvernul va negocia cu organizații internaționale relevante în domeniu și cu producătorii viitorului vaccin, pentru a asigura aprovizionarea timpurie cu doze de vaccin împotriva COVID-19 și va achiziționa mai multe pe măsură ce situația va evolua.

În august, Coreea de Sud a anunțat că intenționează să se ralieze facilității COVAX, un plan global de alocare a viitoarelor vaccinuri împotriva COVID-19, coprezidat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și menit să ajute la achiziționarea și distribuirea echitabilă a dozelor de vaccin.

Coreea de Sud va achiziționa 20 de milioane de viitoare doze de vaccin în cadrul schemei COVAX, valabile pentru 10 milioane de oameni, și 40 de milioane de viitoare doze de la producători de medicamente privați, au precizat autoritățile sud-coreene într-un comunicat.

Societatea sud-coreeană SK Bioscience a acceptat în iulie să fabrice vaccinul experimental AstraZeneca, care a demonstrat rezultate promițătoare împotriva noului tip de coronavirus, pentru a ajuta compania britanică la aprovizionarea globală cu doze de vaccin.

De asemenea, compania americană Novavax Inc a anunțat luna trecută că SK Bioscience, unitate a SK Chemicals, va produce o componentă a vaccinului experimental împotriva coronavirusului al dezvoltatorului american de medicamente în scopul de a accelera aprovizionarea cu acesta.

Agenția sud-coreeană pentru controlul și prevenția bolilor a raportat 106 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, ceea ce a crescut numărul total de infectări la 22.391 și cel al deceselor de COVID-19 la 367. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău