Coronavirus: Compania Valneva lansează un studiu clinic de fază 3 pentru vaccinul său anti-COVID-19

  • 22 Aprilie 2021 14:01
Coronavirus: Compania Valneva lansează un studiu clinic de fază 3 pentru vaccinul său anti-COVID-19

Compania franco-austriacă Valneva a anunțat miercuri lansarea unui studiu clinic de fază 3 - ultima etapă înainte de punerea pe piață a unui produs farmaceutic - pentru vaccinul său dezvoltat împotriva maladiei COVID-19, informează AFP, preluat de Agerpres.

Acel studiu, intitulat "Cov-Compare", vizează compararea reacției imunitare induse de vaccinul creat de Valneva (VLA2001) cu cea indusă de vaccinul Vaxzevria dezvoltat de alianța AstraZeneca-Oxford, care este deja autorizat, au precizat într-un comunicat reprezentanții acestei companii de biotehnologie.

"Aproximativ 4.000 de participanți vor primi două doze ale unuia dintre cele două vaccinuri", au explicat reprezentanții Valneva, precizând că studiul va fi realizat în 25 de centre din Marea Britanie.

"Obiectivul principal al studiului este acela de a demonstra superioritatea vaccinului VLA2001 în comparație cu Vaxzevria la două săptămâni după vaccinare", prin măsurarea anticorpilor neutralizanți specifici produși împotriva COVID-19, au adăugat specialiștii companiei franco-austriece.

Lansarea studiului "Cov-Compare" are loc la câteva zile după anunțarea rezultatelor clinice de fază 1 și 2, care au pledat pentru continuarea procedurii de dezvoltare a acestui vaccin.

Dacă rezultatele studiului de fază 3 vor fi pozitive, compania Valneva va solicita autorizarea lansării pe piață a acestui vaccin "în cursul toamnei 2021".

VLA2001 este "în prezent singurul candidat de vaccin inactivat și cu adjuvant împotriva COVID-19 aflat într-o fază de dezvoltare clinică în Europa", au subliniat reprezentanții companiei Valneva.

Miercuri, compania franco-austriacă a anunțat că se va orienta spre negocieri directe cu țările interesate de obținerea acestui vaccin, considerând că discuțiile purtate cu UE nu au înregistrat "progrese semnificative" până în acest moment.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău