Coronavirus: Comisia Europeană a încheiat contractul cu Pfizer-BioNTech pentru 300 de milioane de doze de vaccin

  • 11 Noiembrie 2020 14:58
Coronavirus: Comisia Europeană a încheiat contractul cu Pfizer-BioNTech pentru 300 de milioane de doze de vaccin

Comisia Europeană a anunțat miercuri că a încheiat cu companiile farmaceutice Pfizer și BioNTech un contract pentru achiziția a 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Încheierea acestui contract survine după ce grupul farmaceutic american Pfizer Inc. a anunțat luni că vaccinul său experimental dezvoltat în colaborare cu compania germană BioNTech are o eficiență de peste 90% în prevenirea maladiei COVID-19, conform datelor inițiale provenite dintr-un studiu amplu de fază 3.

Datele referitoare la siguranța vaccinului urmează să fie publicate la sfârșitul acestei luni. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a descris anunțul Pfizer-BioNTech drept o ''veste extraordinară'', dar a avertizat că necesitatea de a depozita acest vaccin la temperaturi extrem de scăzute ar putea complica programele de vaccinare, mai ales în regiunile din Asia și Africa unde clima este caldă, distanțele sunt mari, iar infrastructura necesară este deficitară sau chiar lipsește.

Conform acordului negociat de Comisia Europeană în numele celor 27 de state membre ale UE, acestea vor putea cumpăra 200 de milioane de doze, cu o opțiune de încă 100 de milioane.

Comisia Europeană a mai încheiat astfel de contracte cu companiile farmaceutice AstraZeneca, Sanofi și Johnson & Johnson și continuă negocierile cu Moderna, CureVac și Novavax.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău