Coronavirus: Colosseumul, simbol al reîntoarcerii la normalitate a Italiei, a fost redeschis luni publicului

  • 01 Iunie 2020 18:10
Coronavirus: Colosseumul, simbol al reîntoarcerii la normalitate a Italiei, a fost redeschis luni publicului

Colosseumul din Roma și câteva dintre bijuteriile culturale ale Italiei și-au redeschis luni porțile după aproape trei luni de la închiderea lor în contextul pandemiei de coronavirus, în ceea ce poate fi considerat drept primul pas spre normalitate, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Prin redeschiderea Colosseumulului, Italia și-a recuperat principalul simbol, care și-a reprimit vizitatorii fără obișnuite cozi și în mijlocul măsurilor de securitate.

Redeschiderea amfiteatrului roman a avut luni un aer festiv cu o ceremonie la care au participat oficialități militare și autorități ale statului, precum delegata guvernului capitalei, Gerarda Pantalone.

"Ultimele luni au fost foarte dificile, cu o tăcere suprarealistă, greu de acceptat", a mărturisit directoarea sitului arheologic, Alfonsina Russo, cu câteva minute înainte de începerea ceremoniei.

Monument emblematic al Romei antice, situat în inima Orașului Etern, Colosseumul s-a redeschis luni oferind o protecție sanitară adecvată pentru personal și vizitatori (măști și scanare a temperaturii corporale), trasee sigure, rezervări obligatorii și orare modificate pentru a evita aglomerarea la orele de vârf.

Pentru a sărbători acest moment important și în solidaritate cu toți cei care și-au pierdut părinții și prietenii în timpul pandemiei, Colosseumul a fost iluminat duminică în culorile drapelului italian.

Pentru a intra în impunătorul Amfiteatru Flavian, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, rezervările sunt obligatorii. Ca măsură de precauție, la porțile sale a fost instalat un punct sanitar ambulator, cu un medic ce va oferi asistență vizitatorilor a căror temperatură depășește 37,5 de grade.

Pe măsură ce sunt ridicate restricțiile, Italia își redeschide treptat publicului patrimoniul și monumentele celebre, în speranța de a reînvia cât mai rapid sectorul turistic, afectat de pandemia de COVID-19 care a provocat peste 32.000 de decese în peninsulă. Guvernul va redeschide granițele țării începând cu data de 3 iunie.

Aproape toate monumentele și clădirile celebre din Italia s-au redeschis deja publicului: situl arheologic Pompeii, marți și Bazilica Sf. Petru din Roma, Galeria Borghese, Muzeele Capitoline, catedralele din Florența și Milano.

Muzeele Vaticanului, o altă importantă destinație turistică, au fost de asemenea redeschise luni publicului. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,24
Cer fragmentat
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Sun
20
Mon
22
Tue
24
Wed
25
Thu
27

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău