Coronavirus: Colosseumul din Roma se va redeschide pe 1 iunie

  • 27 Mai 09:56
Coronavirus: Colosseumul din Roma se va redeschide pe 1 iunie

Celebrul Colosseum din Roma, cel mai vizitat monument turistic din Italia, se va redeschide pe 1 iunie, după mai bine de două luni de închidere din cauza pandemiei de COVID-19, și va fi iluminat pentru această ocazie în culorile drapelului Italiei, informează AFP, preluat de Agerpres.

Atracție turistică majoră, cu peste 7 milioane de vizitatori pe an, impunătorul Amfiteatru Flavian, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, "va fi redeschis în sfârșit publicului, sub semnul accesibilității, al ospitalității și, mai ales, al securității", potrivit unui comunicat emis de situl arheologic.

"Ultimele luni au fost foarte dificile, cu o tăcere suprarealistă, greu de acceptat", se arată în comunicat.

Monument emblematic al Romei antice, situat în inima Orașului Etern, Colosseumul se va redeschide luni oferind "o protecție sanitară adecvată pentru personal și vizitatori (măști și scanare a temperaturii corporale), trasee sigure, rezervări obligatorii și orare modificate pentru a evita aglomerarea la orele de vârf".

"Pentru a sărbători acest moment important (...) și în solidaritate cu toți cei care și-au pierdut părinții și prietenii în timpul pandemiei, Colosseumul va fi iluminat în seara precedentă (duminică) în culorile drapelului italian", se adaugă în comunicatul de presă.

Pe măsură ce sunt ridicate restricțiile, Italia își redeschide treptat publicului patrimoniul și monumentele celebre, în speranța de a reînvia cât mai rapid sectorul turistic, afectat de pandemia de COVID-19 care a provocat peste 32.000 de decese în peninsulă. Guvernul va redeschide granițele țării începând cu data de 3 iunie.

Aproape toate monumentele și clădirile celebre din Italia s-au redeschis deja publicului: situl arheologic Pompeii, marți și Bazilica Sf. Petru din Roma, Galeria Borghese, Muzeele Capitoline, catedralele din Florența și Milano, săptămâna trecută.

Muzeele Vaticanului, o altă importantă destinație turistică, au programat redeschiderea la data de 1 iunie. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
24
Cer fragmentat
Umiditate:57 %
Vint:3,1 m/s
Sun
25
Mon
25
Tue
25
Wed
21
Thu
19

Curs oficial BNM 04 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4339 -0.0000
USD 17.2272 -0.0000
RON 4.0205 -0.0000
UAH 0.6337 -0.0000
RUB 0.2448 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău