Coronavirus: Coaliția condusă de OMS are nevoie de 31,3 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva COVID-19

  • 26 Iunie 2020 18:22
Coronavirus: Coaliția condusă de OMS are nevoie de 31,3 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva COVID-19

Coaliția condusă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) care luptă împotriva noului coronavirus are nevoie de 31,3 miliarde de dolari în următoarele 12 luni pentru a dezvolta și a implementa teste, tratamente și vaccinuri, au anunțat vineri reprezentanții ei, citați de Reuters, preluat de Agerpres.

Până acum, coaliția a beneficiat de donații de 3,4 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că există un deficit de finanțare de 27,9 miliarde de dolari, din care este "nevoie urgentă" de suma de 13,7 miliarde de dolari.

Inițiativa condusă de OMS dorește să accelereze furnizarea a 500 de milioane de teste și a 245 de milioane de tratamente în țările cu venituri mici și medii până la jumătatea anului 2021. De asemenea, inițiatorii proiectului vor să distribuie 2 miliarde de doze de vaccin pe plan mondial, dintre care 1 miliard în țările cu venituri mici și mijlocii, până la sfârșitul anului 2021.

OMS colaborează cu o largă coaliție de producători de medicamente, finanțatori și companii de distribuție în cadrul acestui proiect, intitulat ACT-Accelerator Hub.

Într-o informare recentă despre inițiativa ACT-Accelerator Hub, lansată în luna aprilie pentru a accelera cercetarea și dezvoltarea unor tratamente împotriva maladiei COVID-19, reprezentanții OMS și cei ai unor grupuri globale din domeniul sănătății au spus că pandemia de coronavirus continuă să amenințe milioane de vieți omenești și să afecteze economiile țărilor lumii.

"Investiția necesară este importantă, dar ea pălește în comparație cu dimensiunea costurilor generate de COVID-19", au transmis ei.

"Costul total al activității ACT-Accelerator este mai mic decât o zecime din ceea ce FMI a estimat că economia globală pierde în fiecare lună din cauza pandemiei. În plus, 468.000 de oameni și-au pierdut deja viețile", au transmis organizatorii proiectului.

O conferință a donatorilor urmează să aibă loc sâmbătă în același timp cu un amplu concert virtual, pe durata căruia vedete de prim calibru ale industriei muzicale, precum Shakira, Coldplay, Usher și Justin Bieber, se vor mobiliza pentru a susține o campanie de strângere de fonduri în beneficiul cercetărilor medicale realizate pentru dezvoltarea unor tratamente împotriva COVID-19.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău