Coronavirus: Circa 1,6 milioane de chilieni au primit prima doză de vaccin, printre care președintele țării

  • 13 Februarie 2021 19:11
Coronavirus: Circa 1,6 milioane de chilieni au primit prima doză de vaccin, printre care președintele țării

Președintele chilian Sebastian Pinera a primit vineri o primă doză de vaccin anti-COVID-19 în cadrul campaniei de imunizare în masă lansată de această țară sud-americană, unde 1,6 milioane de persoane au fost deja inoculați cu cel puțin o doză, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Chile se numără printre țările care au vaccinat cel mai mult și noi vom continua pe această linie", a declarat președintele Pinera, 71 de ani, căruia i s-a administrat prima doză în sudul țării, la Futrono, unde își petrecea vacanța.

Chile a fost una dintre primele țări din America Latină care și-a lansat campania de vaccinare în masă, pe 24 decembrie.

Potrivit celor mai recente date, de vineri, 1.649.296 de chilieni au primit cel puțin o doză de vaccin. Miercuri, 1.292.000 dintre chilieni erau inoculați cu o doză și 50.776 cu două doze.

Chile a început să vaccineze personalul său din domeniul sănătății în decembrie, când a primit un prim lot de 154.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech. Pe 3 februarie, Chile a început să imunizeze restul populației, după criteriul vârstei și al stării de sănătate.

Obiectivul guvernului chilian este să vaccineze cinci milioane de persoane până la sfârșitul lui martie și între 15 și 18 milioane de locuitori ai țării până în iulie.
Chile a încheiat acorduri pentru achiziționarea a circa 36 de milioane de doze de vaccin cu Pfizer, Sinovac, Johnson&Johnson și AstraZeneca. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău