Coronavirus: China va împrumuta America Latină cu 1 miliard de dolari pentru accesul la un vaccin, anunță Mexicul

  • 23 Iulie 2020 20:23
Coronavirus: China va împrumuta America Latină cu 1 miliard de dolari pentru accesul la un vaccin, anunță Mexicul

China a promis un împrumut în valoare de 1 miliard de dolari țărilor din America Latină și Caraibe pentru a le ajuta să aibă acces la vaccinul ei anti-COVID-19, a anunțat Ministerul de Externe mexican, citat joi de dpa.

 

Anunțul a fost făcut miercuri noapte după o videoconferință prezidată de miniștrii de externe chinez și mexican, cu participarea altor 12 țări din America Latină și bazinul Caraibilor.

Ministrul chinez de externe Wang Yi a anunțat că "vaccinul dezvoltat în țara sa va fi un bun public cu acces universal", a scris pe Twitter șeful diplomației mexicane, Marcelo Ebrard.

China "va aloca un împrumut de 1 miliard de dolari pentru susținerea accesului națiunilor din regiune la antidot", a precizat ministerul într-un comunicat.

Argentina, Barbados, Chile, Columbia, Costa Rica, Cuba, Republica Dominicană, Ecuador, Panama, Peru, Trinidad și Tobago, precum și Uruguay au participat la întâlnirea virtuală, care a avut loc pentru "consolidarea cooperării internaționale împotriva COVID-19".

Aproximativ 150 de proiecte de vaccin sunt în derulare la nivel mondial pentru prevenirea virusului, care a ucis peste 600.000 de persoane.

China, care este printre țările ce lucrează la vaccin, a donat sau vândut materiale medicale către națiuni din America Latină inclusiv Mexic și Venezuela, în cadrul a ceea ce a fost numită "diplomația cu mască".

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău