Coronavirus - China testează o nouă metodă pentru a detecta Covid-19 în 15 minute

  • 11 Martie 2020 19:15
Coronavirus - China testează o nouă metodă pentru a detecta Covid-19 în 15 minute

O echipă medicală din China condusă de reputatul pneumolog Zhong Nanshan a testat o nouă metodă pentru detectarea coronavirusului Covid-19 cu ajutorul analizei a câtorva picături de sânge și ale cărei rezultate pot fi obținute în 15 minute, informează miercuri mass-media locale citate de EFE, preluat de Agerpres.

Potrivit unui articol publicat de echipa lui Zhong în Journal of Medical Virology, această metodă ar permite reducerea considerabilă a perioadei de timp pentru diagnosticarea bolii și ar putea fi folosită ca test suplimentar la pacienții care au rezultat negativ la testele de acid nucleic, principalul test de diagnosticare folosit în prezent.

Noul sistem de diagnosticare poate fi folosit ca metodă de detectare rapidă, având în vedere că un test de acid nucleic durează câteva ore și are nevoie de echipament specific, care de multe ori nu este disponibil.

Echipa de cercetare a precizat publicației medicale că testul "este convenabil, rapid, sigur și înalt sensibil", potrivit portalului chinez The Paper.

Testul care funcționează ca un reactiv de detectare de anticorpi a fost testat în spitalele din întreaga țară prin probe clinice la pacienții cu COVID-19, teste care au verificat sensibilitatea la detectarea și specificitatea reactivului.

Un test viral de acid nucleic are nevoie de între 3 și 4 ore, în timp ce reactivul dă rezultate în 15 minute.

Pentru a realiza această analiză sunt suficiente câteva picături de sânge din deget, iar potrivit echipei de cercetare testul de detectare rapidă de anticorpi poate fi realizat fără ca persoana să stea întinsă pe pat.

Echipa speră să poată utiliza testul în perioada de deplasare la scară mare a persoanelor, inclusiv la reîntoarcerea chinezilor la locurile de muncă, notează The Paper.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău