Coronavirus: China relaxează restricțiile la Shanghai, după două luni de lockdown

  • 01 Iunie 2022 11:50
Coronavirus: China relaxează restricțiile la Shanghai, după două luni de lockdown

Autoritățile chineze au ridicat miercuri la Shanghai cele mai importante restricții anti-COVID-19 impuse în urmă cu două luni celor 25 de milioane de locuitori ai metropolei, un pas suplimentar către o anulare a lockdown-ului care exasperează populația și strangulează economia, relatează AFP, citat AGERPRES.

Mai multe măsuri au fost deja flexibilizate în ultimele zile în urma raportării unui număr scăzut de contagieri cu noul coronavirus.

Miercuri dimineața, locuitorii din Shanghai au pornit din nou spre locurile de muncă, în timp ce unele magazine se pregăteau să deschidă. Metroul și transporturile în comun funcționează din nou, potrivit unui corespondent al AFP.

Autoritățile au avertizat totuși că reîntoarcerea la normalitate nu este deocamdată posibilă.

Centrele comerciale, magazinele de proximitate, farmaciile și saloanele de înfrumusețare vor putea funcționa la o capacitate de 75%.

Sălile de sport și cinematografele vor rămâne închise, iar redeschiderea școlilor se va face de la caz la caz.

Presa din Shanghai a publicat fotografii cu ofițeri în echipament portocaliu care înlătură unele dintre barierele care blocau zonele orașului de săptămâni.

Taxiurile și mașinile private vor putea să circule din nou pe drumurile din așa-numitele zone cu risc scăzut.

Persoanele care locuiesc în zone considerate ''cu risc ridicat'' vor fi în continuare supuse unor restricții de călătorie.

Ministerul Sănătății a raportat marți 31 de noi cazuri la Shanghai, față de peste 25.000 de la sfârșitul lunii trecute.

Închiderea orașului, cel mai populat din China, a slăbit economia, a afectat producția, a limitat consumul și a perturbat semnificativ lanțurile de aprovizionare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău