Coronavirus: China raportează creșterea numărului de noi cazuri de îmbolnăvire din cauza infectărilor importate

  • 31 Martie 2020 08:13
Coronavirus: China raportează creșterea numărului de noi cazuri de îmbolnăvire din cauza infectărilor importate

China continentală a raportat marți o creștere a noilor cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19, după 4 zile de scădere, din cauza creșterii numărului infectărilor la persoanele sosite din străinătate, informează Reuters, preluat de Agerpres.

China continentală înregistra luni 48 de noi cazuri, față de 31 în ziua anterioară, conform informării oferite de Comisia Națională de Sănătate.

Toate cele 48 de cazuri sunt importate, numărul total de cazuri importate atingând luni 771. Nu a fost raportat niciun nou caz de infecție locală.

În timp ce infectările cu transmitere locală au scăzut în cea mai mare parte a Chinei, autoritățile sunt îngrijorate de cazurile ce implică călători care s-au infectat în străinătate. Din acest motiv s-a intensificat aplicarea protocoalelor privind depistarea medicală și carantina și chiar reducerea numărului de zboruri internaționale și restricționarea intrării pe teritoriul Chinei a majorității cetățenilor străini.

Dintre noile cazuri importate, raportate luni, 10 au fost identificate în regiunea Mongoliei Interioare din nordul Chinei și au privit călători ale căror zboruri au fost deviate de la Beijing la Hohhot, capitala Regiunii Autonome Mongolia Interioară, potrivit presei de stat.

Shanghai a raportat 11 noi cazuri de import, în principal cetățeni chinezi care au revenit din străinătate, în timp ce Beijingul a raportat 3 noi infectări importate.

Orașul Wuhan, capitala provinciei Hubei și epicentrul focarului din China, nu a raportat nicio infectare nouă pentru a șaptea zi consecutivă.

Luni, numărul total de infectări raportate pe teritoriul Chinei continentale a fost de 81.518, iar cel al deceselor de 3.305. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău