Coronavirus: China raportează 28 de cazuri noi de infectare, dintre care 21 la Beijing

  • 18 Iunie 2020 09:52
Coronavirus: China raportează 28 de cazuri noi de infectare, dintre care 21 la Beijing

China a raportat joi 28 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, în contextul în care capitala țării, Beijing, se confruntă cu un nou focar de contaminare, ce a fost asociat cu cea mai mare piață de produse agricole din acest oraș, informează DPA, preluat de Agerpres.

Douăzeci și unu dintre aceste cazuri au fost confirmate la Beijing și alte trei în orașul învecinat Tianjin și în provincia Hebei, potrivit autorităților sanitare din China.

Restul de patru cazuri sunt importate și au fost confirmate în Shanghai, Shaanxi și Gansu.

Măsuri stricte au fost implementate pentru a preveni o răspândire și mai amplă a virusului care cauzează maladia COVID-19 în Beijing, unde autoritățile locale au cerut rezidenților să nu părăsească orașul.

Miercuri, cursurile școlare din capitala chineză au fost suspendate și toate comunitățile rezidențiale au primit ordinul de a implementa măsuri de izolare și de a monitoriza și controla deplasările rezidenților.

Sute de zboruri de pe aeroporturile din Beijing au fost anulate, autogările ce operează curse pe distanțe lungi au fost închise, iar căile ferate chineze au oferit posesorilor de bilete contravaloarea acestora.

Deplasările considerate inutile în afara orașului au fost interzise, iar orice persoană care trebuie totuși să plece din Beijing trebuie să prezinte dovada unui rezultat negativ la testul COVID-19.

Beijingul a raportat un total de 137 cazuri noi de coronavirus după depistarea unui focar în piața Xinfadi din districtul Fengtai în urmă cu o săptămână.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău