Coronavirus: Chile folosește câini pentru detectarea COVID-19 pe un aeroport din Santiago

  • 24 Decembrie 2020 09:40
Coronavirus: Chile folosește câini pentru detectarea COVID-19 pe un aeroport din Santiago

Sarcina de a detecta pasagerii infectați cu boala COVID-19 pe aeroportul internațional Santiago din Chile le revine câinilor, relatează joi Reuters, preluat de Agerpres.

Câinii din rasele Golden Retriever și Labrador se așază când miros virusul și primesc o recompensă. Ei poartă veste verzi și cu cruce roșie cu inscripția "Biodetector" .

Pasagerii care ajung la un punct de control sanitar de pe aeroport își șterg gâtul și încheieturile mâinilor cu tampoane din tifon care sunt apoi introduse în recipiente de sticlă și oferite câinilor pentru a depista prezența COVID-19.

Binecunoscuți pentru găsirea drogurilor și a materialelor explozive, câinii de detecție au fost de asemenea dresați anterior pentru a detecta malaria, cancerul și boala Parkinson.

Câini dresați pentru detectarea noului coronavirus au început deja să adulmece probe de la pasageri pe aeroporturile din Emiratele Arabe Unite și Finlanda, notează Reuters.

Un studiu a constatat recent că exemplarele canine pot identifica persoanele infectate cu o acuratețe de 85% până la 100% și pot să excludă infecția cu o precizie de 92% până la 99%.

Poliția Carabinero din Chile s-a ocupat de dresarea câinilor. Potrivit inspectorului general Esteban Diaz, câinii au peste trei milioane de receptori olfactivi, de peste cincizeci de ori mai mulți decât oamenii, motiv pentru care au fost aleși pentru a ajuta la combaterea coronavirusului.

Numărul cazurilor de infectare din Chile este departe de vârful atins în luna iunie, însă a început să crească din nou, cu o medie de aproximativ 2.000 de cazuri noi raportate în fiecare zi, potrivit unui bilanț Reuters.

Chile are în total 589.189 de cazuri confirmate și 16.217 decese asociate COVID-19. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:5,14 m/s
Sat
24
Sun
26
Mon
24
Tue
25
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău