Coronavirus: Cetățenii sârbi au posibilitatea de a-și alege vaccinul

  • 03 Februarie 2021 18:58
Coronavirus: Cetățenii sârbi au posibilitatea de a-și alege vaccinul

Spre deosebire de cetățenii altor țări care sunt preocupați de momentul când vor reuși să se vaccineze împotriva COVID-19, sârbii se pot gândi mai degrabă la tipul de vaccin pe care-l vor primi, scrie miercuri Reuters, preluat de Agerpres.

În urma contractelor pentru achiziția de vaccinuri încheiate de guvernul de la Belgrad, cetățenii sârbi au posibilitatea să aleagă între vaccinul produs de compania americană Pfizer în colaborare cu cea germană BioNtech, vaccinul rusesc Sputnik și cel chinez Sinopharm. Ei pot de asemenea opta să primească orice vaccin este disponibil într-o anumită zi, dacă doresc să fie vaccinați mai repede.

Președintele Aleksandar Vucic a declarat miercuri că i-a cerut omologului său chinez Xi Jinping suplimentarea livrărilor de vaccin, după ce guvernul de la Belgrad a comandat deja un milion de doze din vaccinul Sinopharm.

Într-o declarație separată, biroul lui Vucic a anunțat că acesta i-a cerut de asemenea președintelui rus Vladimir Putin mai multe doze de vaccin Sputnik, adăugând că guvernul sârb intenționează să construiască în Serbia o fabrică pentru producția acestui vaccin.

Serbia are în prezent a doua cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID-19 în Europa, după Marea Britanie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău