Coronavirus: Cetățenii Regatului Unit ce revin în țară din 22 de state trebuie să stea 10 zile în carantină în hotel

  • 27 Ianuarie 2021 18:55
Coronavirus: Cetățenii Regatului Unit ce revin în țară din 22 de state trebuie să stea 10 zile în carantină în hotel

Regatul Unit a anunțat miercuri noi măsuri pentru a reduce deplasările, persoanele care doresc să iasă din țară trebuind să completeze un formular în care explică motivul călătoriei, transmit Reuters și dpa, preluat de Agerpres.

De asemenea, cetățenii Regatului Unit ce revin în țară din 22 de state incluse pe ''lista roșie'' vor trebui să stea în izolare în hoteluri speciale timp de 10 zile înainte de a merge la domiciliu. Celorlalți călători ce provin din cele 22 de țări le va fi refuzată intrarea pe teritoriul Regatului Unit.

Premierul Boris Johnson a declarat în fața parlamentarilor că în respectivele 22 de țări - printre care Portugalia, Africa de Sud și state din America de Sud - au fost semnalate noi tulpini ale coronavirusului.

Johnson a adăugat că ''găzduirea furnizată de guvern'', precum hoteluri, va fi utilizată pentru carantina oamenilor, ceea ce sugerează că persoanele vizate de această măsură nu vor trebui să-și achite cazarea din propriile buzunare.

Șeful executivului britanic a precizat că planurile ''graduale și etapizate'' privind ieșirea Angliei din carantină vor fi publicate în săptămâna care începe în 22 februarie.

Planul inițial de redeschidere a școlilor în februarie a fost amânat până în 8 martie.

La rândul său, ministrul de interne Priti Patel a explicat că ''este evident că încă există prea mulți oameni care vin și ies din țară, în fiecare zi''.

''Vom introduce o nouă cerință, aceea că oamenii care doresc să călătorească trebuie să completeze întâi o declarație privind motivul pentru care trebuie să facă deplasarea'', a spus Patel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău