Coronavirus: Cehia dorește repatrierea medicilor din străinătate, în contextul creșterii masive a numărului de cazuri

  • 16 Octombrie 2020 15:30
Coronavirus: Cehia dorește repatrierea medicilor din străinătate, în contextul creșterii masive a numărului de cazuri

Ministrul Sănătății din Republica Cehă a susținut vineri un apel prin care medicii cehi care lucrează în străinătate sunt îndemnați să se întoarcă în țara lor natală și să își ajute colegii de breaslă din spitalele naționale, în contextul în care acest stat raportează cifre record în privința cazurilor zilnice de infectare cu noul coronavirus, informează DPA, preluat de Agerpres.

Ministrul Roman Prymula a apreciat acest apel lansat de Asociația Medicală din Cehia (CLK), declarând că el și colegii lui sunt "recunoscători pentru orice mână de ajutor".

Președintele acestei asociații, Milan Kubek, a trimis mesaje medicilor cehi care lucrează în străinătate pentru a le cere să îi ajute pe foștii lor colegi rămași în țară și care lucrează în spitalele naționale.

Anesteziștii și medicii specializați în terapie intensivă sunt cei de care Cehia are cea mai mare nevoie în această perioadă, alături de angajați medicali calificați.

Sute de medici și absolvenți de medicină părăsesc Cehia în fiecare an, căutând locuri de muncă în străinătate care le oferă salarii și condiții mai bune.

Autoritățile cehe au raportat un număr record de cazuri de infectare cu noul coronavirus pentru a doua zi la rând. Joi, autoritățile cehe au raportat 9.721 de cazuri depistate în ultimele 24 de ore, un record absolut de la debutul pandemiei, dar și o creștere a numărului de teste efectuate.

În total, Cehia a raportat peste 149.000 de cazuri de COVID-19 și 1.230 de decese asociate acestei maladii.

La nivelul întregii Europe, Republica Cehă raportează cel mai mare nivel de noi infectări la 100.000 de persoane, cu 660,8 cazuri la 100.000 de persoane semnalate în ultimele 14 zile, iar pe locul al doilea se află Belgia, cu 515,4 cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău