Coronavirus: Canada se pregătește pentru un al doilea val (Trudeau)

  • 30 Iunie 2020 09:52
Coronavirus: Canada se pregătește pentru un al doilea val (Trudeau)

Canada se pregătește pentru un al doilea val de coronavirus, care ar putea lovi la toamnă, a declarat luni premierul canadian Justin Trudeau, făcând apel la compatrioții săi să rămână vigilenți, informează AFP, preluat de Agerpres.

''Ne pregătim pentru un al doilea val, care ar putea lovi foarte puternic'', a avertizat prim-ministrul menționând investițiile în echipamente de protecție și teste de depistare pentru a ''reacționa rapid și ferm dacă va exista o recrudescență în lunile care urmează''.

''Chiar dacă, desigur, suntem pe cale să redeschidem economia, va trebui să continuăm să luăm măsuri, să purtăm măști atunci când nu putem păstra distanța de doi metri, să fim precauți la contactele cu ceilalți'', a explicat premierul cu prilejul conferinței de presă pe care o susține aproape în fiecare zi de la debutul pandemiei.

''Dacă nu dorim să renunțăm la tot progresul pe care l-am făcut în decursul ultimelor luni, va trebui să continuăm să fim vigilenți chiar și în această nouă fază a pandemiei'', a continuat premierul canadian.

În Canada există încă ''zone roșii, dar în ansamblul țării, numărul cazurilor, al spitalizărilor și al deceselor este în scădere'', a precizat el.

La mijlocul lunii iunie, Trudeau a anunțat lansarea unei aplicații pentru telefoanele mobile, care depistează persoanele care au intrat în contact cu un caz confirmat în scopul monitorizării răspândirii pandemiei, aplicație care va fi disponibilă la nivel național în săptămânile ce urmează.

Aplicația va alerta utilizatorii care au fost în contact cu o persoană testată pozitiv la coronavirus.

Frontiera dintre Canada și Statele Unite, țara cea mai grav afectată de pandemie, va rămâne închisă până pe 21 iulie pentru toate deplasările care nu sunt esențiale.

Granița dintre SUA și Canada, cea mai lungă din lume, este închisă din 21 martie, cu excepția comerțului de bunuri și mărfuri.

Quebec, unde s-au înregistrat peste jumătate dintre cele 103.000 de cazuri de coronavirus și 8.600 de decese din Canada, urmează să anunțe marți obligativitatea purtării măștii în mijloacele de transport în comun din provincia francofonă, potrivit postului public Radio-Canada.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău