Coronavirus: Brazilia va relua studiile clinice de fază 3 la vaccinul candidat dezvoltat de Sinovac

  • 11 Noiembrie 2020 19:15
Coronavirus: Brazilia va relua studiile clinice de fază 3 la vaccinul candidat dezvoltat de Sinovac

Agenția Națională de Supraveghere Sanitară (ANVISA) din Brazilia a autorizat miercuri reluarea testelor clinice ale vaccinului candidat CoronaVac dezvoltat de compania chineză Sinovac împotriva COVID-19, suspendate luni după decesul unui voluntar, transmite AFP, preluat de Agerpres.

'Din rațiuni din transparență, ANVISA anunță că tocmai a autorizat reluarea testelor clinice ale CoronaVac', a comunicat instituția.

Suspendarea acestor studii clinice de fază 3 - ultimul stadiu înaintea omologării - fusese primită cu 'surpriză' și 'indignare' de Institutul Butantan, responsabil cu coordonarea testării în Brazilia pe un număr de aproximativ 10.000 de voluntari.

Potrivit acestui institut public care depinde de statul Sao Paulo, 'incidentul grav' raportat de ANVISA pentru a justifica suspendarea nu era 'în niciun caz legat de vaccin', ancheta poliției privitoare la moartea voluntarului privilegiind ipoteza sinuciderii.

'După ce a evaluat noile date prezentate (de Institutul Butantan), ANVISA dispune de elemente suficiente pentru a permite reluarea' testelor clinice, precizează comunicatul emis miercuri.

Președintele brazilian Jair Bolsonaro, de extremă dreapta și adversar politic al lui Joao Doria, guvernatorul din Sao Paulo, salutase marți suspendarea studiilor clinice cu privire la CoronaVac, calificând-o drept o "victorie" personală.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău