Coronavirus: Brazilia depășește SUA la numărul deceselor zilnice și continuă să recomande folosirea hidroxiclorochinei

  • 26 Mai 2020 08:17
Coronavirus: Brazilia depășește SUA la numărul deceselor zilnice și continuă să recomande folosirea hidroxiclorochinei

Bilanțul deceselor zilnice din cauza infectării cu noul coronavirus a fost mari ridicat în Brazilia decât în Statele Unite, pentru prima dată în ultimele 24 de ore, conform datelor furnizate de ministerul brazilian al sănătății, informează marți Reuters, preluat de Agerpres.

Astfel, Brazilia a raportat luni 807 decese, în timp ce bilanțul SUA s-a ridicat la 620 de morți.

Brazilia este în prezent al doilea cel mai important focar de contaminare la nivel global, cu un total de 374.898 de cazuri, fiind depășită doar de SUA, unde 1.637 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus.

Bilanțul total al deceselor în SUA a ajuns la 97.971, iar în Brazilia la 23.473, potrivit Reuters.

Luni, Casa Albă a anunțat devansarea aplicării restricțiilor de pătrundere pe teritoriul american pentru cetățenii străinii care călătoresc în SUA, dacă aceștia au fost în Brazilia în ultimele două săptămâni. În consecință, măsurile restrictive vor fi aplicate începând de marți, ora 23:59 EST (03:59 GMT miercuri, 27 mai) în loc de 28 mai.

Totodată, ministerul brazilian al sănătății a anunțat luni menținerea recomandării de a utiliza hidroxiclorochina în tratarea COVID-19, în pofida deciziei Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) de a suspenda temporar testarea acestui medicament, ca măsură de precauție. Această decizie a stârnit un val de critici în cadrul comunității științifice braziliene.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău