Coronavirus: Brazilia a început producția vaccinului AstraZeneca

  • 09 Martie 2021 11:03
Coronavirus: Brazilia a început producția vaccinului AstraZeneca

Brazilia a început luni producția pe scară largă a vaccinului AstraZeneca la principalul centru de cercetare Fiocruz din Rio de Janeiro, potrivit presei locale, citată marți de DPA.

Vaccinul produs cu medicamente importate din China a trecut de testele necesare și 3,8 milioane de doze se așteaptă să fie predate Ministerului Sănătății din Brasilia până la sfârșitul lunii martie.

Sosirea recentă a unui transport de materii prime pentru a fabrica 12,2 milioane de doze de vaccin AstraZeneca a adus noi speranțe legate de vaccinare pe fondul răspândirii rapide a coronavirusului în Brazilia.

Cu Fiocruz, Brazilia are o fabrică de vaccinuri considerată cea mai mare din America Latină.

Până la jumătatea anului, Fiocruz își propune să producă un număr de 110 milioane de doze de vaccin AstraZeneca împotriva coronavirusului folosind produse farmaceutice importate.

În a doua jumătate a anului, datorită transferurilor de tehnologie, vor putea fi produse încă 110 milioane de doze complet independent.

Țara sud-americană a început vaccinările în ianuarie.

Până în prezent, s-a dovedit că peste 11 milioane de persoane sunt infectate cu coronavirus în Brazilia.

Peste 266.000 de pacienți au murit din cauza virusului. Cifre superioare au fost înregistrate doar în Statele Unite și India.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău