Coronavirus - Bilanțul a ajuns la 11 decese în SUA; Congresul va debloca fonduri

  • 05 Martie 2020 10:16
Coronavirus - Bilanțul a ajuns la 11 decese în SUA; Congresul va debloca fonduri

Două noi decese provocate de noul coronavirus au fost înregistrate miercuri pe pământ american, ceea ce ridică la unsprezece numărul victimelor diagnosticate cu Covid-19 în SUA, unde parlamentarii au convenit să deblocheze un buget de peste 8 miliarde de dolari pentru a stopa răspândirea epidemiei, informează AFP, preluat de Agerpres.

Guvernatorul din California, Gavin Newsom, a declarat starea de urgență în acest stat din sud-vest, după ce a anunțat că un pacient infectat cu coronavirus a murit în comitatul Placer, în apropierea capitalei Sacramento, aceasta fiind prima victimă din afara statului Washington de la începutul epidemiei pe pământ american.

California "colaborează cu autoritățile federale pentru a da de urma persoanelor care ar fi putut fi expuse pentru a le trata și a proteja sănătatea publică", a declarat guvernatorul într-un comunicat, fără a da detalii despre victimă sau despre cum aceasta a contractat virusul.

Șase cazuri noi de Covid-19 au fost raportate în metropola Los Angeles (zece milioane de locuitori), în timp ce alți patru pacienți au fost internați la New York (peste 20 de milioane de locuitori) după ce s-au aflat în contact cu un bolnav. Responsabilii sanitari din Los Angeles au insistat că cele șase persoane au fost expuse la Covid-19 în urma unui contact strâns cu pacienți deja infectați, fără a fi vorba despre o sursă necunoscută.

Trei dintre pacienții infectați au călătorit împreună în nordul Italiei, unul dintre principalele focare de coronavirus din Europa, a declarat Barbara Ferrer, directoarea Departamentului pentru sănătate publică din comitatul Los Angeles.

Alte două cazuri recenzate miercuri au vizat persoane care au fost în contact cu un membru al familiei lor, la rândul său infectat, iar ultimul caz este un pacient a cărui profesie îl pune în contact cu călătorii, a adăugat Ferrer.

Doar unul dintre cei șase bolnavi a fost spitalizat, ceilalți fiind monitorizați la domiciliu.

La New York, noii pacienți sunt membri ai unei familii, iar un vecin al unui pacient a fost deja testat pozitiv pentru coronavirus.

Între timp, o altă persoană a murit din cauza infectării cu Covid-19 în statul Washington (nord-vest), unde până în prezent fuseseră concentrate toate victimele, în special persoane în vârstă sau cu o sănătate precară.

Purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanților, democrata Nancy Pelosi, a anunțat că s-a ajuns la un "acord bipartidic și bicameral" între aleșii republicani și cei democrați pentru o finanțare suplimentară de 8,3 miliarde de dolari în vederea combaterii epidemiei. Dispoziția a fost adoptată miercuri după-amiază de Camera Reprezentanților și va fi votată joi de Senat. 

Sursa:Agerpres

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău